11 Μαρ 2022

Μυστική ψηφοφορία για απεργιακές κινητοποιήσεις Δευτέρα και Τρίτη 14-15/3

Την Δευτέρα το πρωί όλα τα μέλη του Συλλόγου μας θα λάβουν e-mail από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών ψηφοφοριών «ΖΕΥΣ» (https://zeus.grnet.gr/), που ανήκει στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας, με το προσωποποιημένο e-mail για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, πατώντας πάνω στον σύνδεσμο (link) που περιέχει το e-mail.

Η ψηφοφορία είναι μυστική, γίνεται με χρήση αλγόριθμου κρυπτογράφησης στο pc του ψηφοφόρου και στην συνέχεια η ψήφος υποβάλλεται στο ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο εκδίδει και αποστέλλει απόδειξη καταχώρησης της ψήφου.

Προκειμένου να διασφαλιστεί το απόρρητο της ψήφου, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, και πριν γίνει η καταμέτρηση των ψήφων, παρεμβάλλεται ένα ενδιάμεσο στάδιο μίξης των ψηφοδελτίων. Στο στάδιο αυτό τα ήδη κρυπτογραφημένα, από τους ψηφοφόρους, ψηφοδέλτια, κρυπτογραφούνται με ειδικό τρόπο εκ νέου από το σύστημα «Ζευς», ώστε πλέον να μην είναι αναγνωρίσιμα και αναδιατάσσονται τυχαία. Στο τέλος της διαδικασίας μίξης έχουμε ένα σύνολο ψηφοδελτίων τα οποία όταν αποκρυπτογραφηθούν θα έχουν τα ίδια περιεχόμενα με τα αρχικά, αλλά είναι αδύνατον να τα συνδέσουμε με τους χρήστες που τα υπέβαλαν.

Η όλη διαδικασία διασφαλίζει πλήρως τη μυστικότητα της ψήφου του κάθε συναδέλφου.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει την Δευτέρα 14/3/22 στις 8πμ και θα ολοκληρωθεί στις 16:00  της Τρίτης 15/3/2022.

Εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή εάν μέχρι τις 9:00 π.μ. δεν έχετε παραλάβει το σχετικό e-mail, παρακαλείστε, αφού πρώτα ελέγξετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας, να επικοινωνήσετε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή στα τηλέφωνα της Γραμματείας του Συλλόγου, προκειμένου να σας δοθούν περαιτέρω οδηγίες.

Καλούμε κάθε έναν και κάθε μια συνάδελφο να συμμετέχει αποφασιστικά στην διαδικασία της ψηφοφορίας και να στηρίξει με τη ψήφο του πάνω την ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου για τις απεργιακές κινητοποιήσεις.