15 Μαρ 2022

Γιατί να ψηφίσουμε θετικά στην απεργία διαρκείας;

Συνάδελφοι,

Για να διατηρήσουμε την εργασιακή μας αξιοπρέπεια. Μια αξιοπρέπεια που έχει θιχθεί βάναυσα από την αδιαλλαξία μιας Διοίκησης που μας ευχαριστούσε (προφορικά) ξανά και ξανά όλα αυτά τα χρόνια, για τη συνεισφορά μας στην πλούσια κερδοφορία της (το ίδιο λογικά θα συμβεί και για τα αποτελέσματα του 2021).

Για να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία μεταξύ Διοίκησης και Συλλόγου στο πλαίσιο μιας πραγματικής διαπραγμάτευσης. Η προκήρυξη μιας απεργίας πρωτοφανούς διάρκειας για τη σύγχρονη ιστορία της Εταιρείας μας, ελπίζουμε να οδηγήσει σε άμεση επαναφορά του επιπέδου υπευθυνότητας στις τάξεις της Διοίκησης.

Για να κερδίσουμε τις δίκαιες αξιώσεις μας. Μια καλύτερη, σε αποδοχές, από την προηγούμενη συλλογική σύμβαση είναι η δίκαιη επιθυμία των εργαζομένων, σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός τρέχει με 6,5%, ενώ παράλληλα, η αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων μέσω ICAP και ACTIONLINE είναι επιβεβλημένη, μιας και η κάλυψη των βασικών αναγκών δεν αποτελεί πλέον μια δεδομένη κατάσταση για τον καθέναν μας.

Για να διασφαλίσουμε την εργασιακή ειρήνη των επόμενων ετών. Συνάδελφοι, ας μην κοροϊδευόμαστε, όλοι βλέπουμε ότι η νέα εργοδοσία δεν έρχεται με καλές προθέσεις. Εφόσον κωφεύει στα δίκαια αιτήματα μας, δεν έχουμε κανένα λόγο να την πιστεύουμε. Η απεργία αυτή θα είναι η απάντηση στις ορέξεις του οποιουδήποτε.

Για να προστατεύσουμε την Εταιρεία από πρακτικές που θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της. Η Εθνική Ασφαλιστική δεν είναι ένα μετέωρο brand, μια ταμπέλα. Είναι μια εταιρεία που οι άνθρωποι της, με αυταπάρνηση, προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Είναι άνθρωποι που η Αγορά τους έχει αποτιμήσει υψηλά και γι’ αυτό τον λόγο η Εταιρεία μας είναι η Πρώτη Ασφαλιστική.

Συνάδελφοι,

Η απεργία που θα συμμετάσχουμε όλοι, είναι η ύστατη λύση που επιλέγουμε ως εργαζόμενοι για να παραμείνουμε σε αυτή την θέση ως οδηγοί της Αγοράς και όχι ως ακόλουθοι μιας επί χάρτου επιχειρηματικής πρακτικής.

Ψηφίζουμε θετικά στην ομόφωνη πρόταση του Συλλόγου για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.

 

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.