01 Ιουν 2022

Ωράριο Help Desk

Η Διοίκηση της Εταιρίας ζήτησε την αλλαγή του ωραρίου εργασίας για τους συναδέλφους που υπηρετούν στο Help Desk, σε μοντέλο «βάρδιας» ιδανικά από την 1η Ιουνίου, έτσι ώστε να είναι ανοιχτό από τις 7μιση το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα με βασική αιτίαση το ξεκλείδωμα των κωδικών των συνεργατών. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη για λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος, ώστε να εξυπηρετούνται με άμεσο τρόπο όλοι οι εμπλεκόμενοι. Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό είναι γιατί δεν προκρίνονται λύσεις του σήμερα, για ένα πρόβλημα που έρχεται από το μακρινό παρελθόν και ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά για να το λύσει.

Αντί της κατάφωρης παραβίασης των ισχυόντων όρων εργασίας των συναδέλφων του Help Desk και τη διατάραξη της οικογενειακής τους γαλήνης, καλούμε την Εταιρία να προτείνει σύγχρονες μηχανογραφικές λύσεις, άλλωστε, εφαρμογές αυτόματου ξεκλειδώματος κωδικών λειτουργούν εδώ και χρόνια χωρίς προβλήματα ακόμη και για το κοινό σε τράπεζες και πληθώρα οργανισμούς. Τεχνολογικές λύσεις σε συνδυασμό με διοικητικές αποφάσεις, μπορούν να καλύψουν πλήρως την εξυπηρέτηση των συνεργατών και των ασφαλισμένων μας και είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε.

Η λύση της βάρδιας και του απογευματινού ωραρίου δεν μπορεί να αποτελεί λύση για το 2022.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θεωρεί πρόχειρη την προτεινόμενη λύση σε ένα ουσιαστικό και χρόνιο πρόβλημα και καλεί τη Διοίκηση να προτείνει ορθολογικές λύσεις, δηλώνοντας παράλληλα πως θα αγωνιστεί στο πλευρό των συναδέλφων για να διατηρηθεί το υφιστάμενο ωράριο εργασίας για όλους.