23 Φεβ 2023

Επίσκεψη του κ. Χατζηδάκη στα γραφεία της Εταιρίας μας

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, θέλει να καλωσορίσει τον Υπουργό Εργασίας στην αυριανή επίσκεψή του στην Εταιρία μας με αφορμή την ψηφιακή κάρτα εργασίας, μια αναμφίβολα θετική ενέργεια για τους εργαζόμενους.

Θεωρεί ότι η ψηφιακή κάρτα εργασίας, αποτελεί ένα θετικό μέτρο που μπορεί, μαζί με τους επιτόπιους ελέγχους του ΣΕΠΕ, να συμβάλλει στην μείωση των αδήλωτων και απλήρωτων ωρών εργασίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Ωστόσο θα ήθελε να θέσει και τα παρακάτω θέματα που μπορεί να συμβάλλουν ώστε το μέτρο να γίνει πιο αποτελεσματικό:

1.       Την ένταξη στην ψηφιακή κάρτα των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων που αποτελούν το 38% των εργαζόμενων στην Εθνική Ασφαλιστική.

2.       Την λειτουργία του μέτρου μέσω των τερματικών σταθμών εργασίας για τους εργαζόμενους που απασχολούνται με τηλεργασία

3.       Την ενίσχυση των επιτόπιων ελέγχων έτσι ώστε να εξαλειφθεί το συχνό φαινόμενο οι εργαζόμενοι να χτυπούν την ψηφιακή κάρτα εργασίας και να επιστρέφουν σαν «αόρατοι» για το σύστημα, συνεχίζοντας τη δουλειά τους.

4.       Την επέκταση του μέτρου και στους ΚΑΔ των γραφείων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για τους εργαζόμενους που απασχολούν.

Ελπίζουμε ο κ. Υπουργός να συναντηθεί με τον Σύλλογο, όπως ήδη έχουμε ζητήσει, για να του επισημάνουμε τις βελτιωτικές κινήσεις που μπορούν να γίνουν έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης προστασία του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στην Εταιρία μας.

Κάθε μέτρο που συμβάλλει στην προστασία των εργαζόμενων έχει την αποδοχή και την στήριξή τους. Κάθε μέτρο θα πρέπει παράλληλα να μπορεί να βελτιωθεί ώστε να καλύπτει τις αδυναμίες που εντοπίζονται από την λειτουργία του.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.