01 Μαρ 2023

Ανείπωτη θλίψη

Συνάδελφοι,

Πανηγυρίζουμε την ψηφιακή μετάβαση του Κράτους και όλες τις επενδύσεις που γίνονται στην χώρα μας και καλά κάνουμε.

Αλλά υποκρινόμαστε.

Δυστυχώς το 2023 η Ελλάδα, ακόμη, είναι μια χώρα πολύ πίσω σε υποδομές και ελέγχους ασφαλείας και προστασίας εργαζόμενων και πολιτών.

Είναι μια χώρα όπου διαχρονικά οι κυβερνώντες δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις υποδείξεις των συνδικάτων και των ανθρώπων που γνωρίζουν.

Είναι μια χώρα όπου οι έννοιες της Εταιρικής Ευθύνης, της Επιχειρηματικής Ηθικής και της Κοινωνικής Ενσυναίσθησης απουσιάζουν πλήρως  από την ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Κάποιους γονείς δεν θα τους καλέσει πίσω το παιδί τους για τους πει «έφτασα».

Και φταίνε γι’ αυτό όλοι όσοι ήξεραν και δεν άλλαξαν τα πράγματα.

Αν μας τυφλώσει το ανείπωτο πένθος που βιώνει η ελληνική κοινωνία και δεν απαιτήσουμε τη βελτίωση των υποδομών, τότε απλώς συνυπογράφουμε την επόμενη τραγωδία.

Αν μείνουμε στην απέραντη θλίψη των τόσων νεκρών και δεν αξιώσουμε άμεσα να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους τους βαραίνουν, τότε θα είναι σαν να συναινούμε στην άποψη ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί και μας μένει στο τέλος μόνο το «φιλότιμο».

Συλλυπητήρια στους οικείους των νεκρών, κουράγιο και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματισμένους και στις οικογένειές τους.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.

ΥΓ. Η ελπίδα για όλους μας είναι οι ουρές που σχηματίστηκαν στην πλατεία της Λάρισας με όσους συνανθρώπους μας έσπευσαν να δώσουν αίμα για τους τραυματίες.