14 Μαρ 2023

"Διευθύνοντες υπάλληλοι"

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της Εταιρίας αποφάσισε χωρίς καμία διαβούλευση να ζητήσει από επιλεγμένους συναδέλφους να υπογράψουν τροποποίηση της Συλλογικής τους Σύμβασης Εργασίας με κατάργηση του ωραρίου τους δίνοντάς τους την ονομασία «διευθύνων υπάλληλος» και μια επιπλέον αμοιβή 100 – 200€.

Μάλιστα αναφέρει στην τροποποιητική Σύμβαση:

«καθώς ο εργαζόμενος ασκεί εργοδοτικές εξουσίες και συγκεκριμένα, εισηγείται τη σύναψη συνεργασίας ή την πρόσληψη ατόμων, εποπτεύει τους υφισταμένους του, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες οι οποίες επιδρούν αποφασιστικά στην πορεία της Μονάδας στην οποία προΐσταται, διεκπεραιώνει αιτήματα και επιλύει σύνθετα προβλήματα, τα οποία απαιτούν αυξημένες ικανότητες, τις οποίες διαθέτει ως διευθύνων υπάλληλος».

Καταγγέλλουμε την πρακτική αυτή της Εταιρίας, σαν ένα πρώτο βήμα στην πορεία που έχει χαράξει για να εγκαθιδρύσει ένα σύστημα αμοιβών και όρων εργασίας σε ατομικό επίπεδο, προσπαθώντας να παρακάμψει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις διαπραγματεύσεις με τον Σύλλογο.

Καταγγέλλουμε ότι επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να παρακάμψει το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και να «ξεγελάσει» με αυτό τον τρόπο το Υπουργείο Εργασίας.

Αλήθεια. Πόσους «διευθύνοντες υπαλλήλους» θα έχει αυτή η Εταιρία;

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.