14 Μαρ 2023

Η ανοχή μας εξαντλείται

Συνάδελφοι,

Μετά τις συναντήσεις του Συλλόγου με τον κο Gauci, τις γραμματείς των εταιρικών γραφείων πωλήσεων και τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους μέσω Icap και Action Line, προέκυψαν ελάχιστες απαντήσεις και γεννήθηκαν ακόμα περισσότερα ερωτήματα, που πρέπει να αποσαφηνιστούν άμεσα εκ μέρους της Διοίκησης.

  • Θεωρείτε στ’ αλήθεια ότι χρήζει αξιολόγησης ένας συνάδελφος ο οποίος εργάζεται ήδη 3,5,7,10,15 ή 18 χρόνια στην εταιρεία με αυταπάρνηση, ζήλο και απτά αποτελέσματα και εμπιστεύεστε με κλειστά μάτια έναν νεοπροσληφθέντα προσφέροντας μάλιστα τετραπλάσιο μισθό σε σχέση με τους ενοικιαζόμενους;
  • Χρειάζεται να αιτιολογηθεί η ανάγκη πρόσληψης για έναν γραμματέα που απασχολείται και πληρώνεται ουσιαστικά από την Εταιρία και έχει σφαιρική γνώση των συστημάτων και διαδικασιών και μπορεί να προσφέρει στο 100% από την πρώτη κιόλας μέρα της πρόσληψης του;
  • Εφόσον, όπως ισχυρίζεστε, επιθυμείτε να γίνουμε όλοι μια ομάδα, τότε γιατί αναφέρατε στην συζήτηση για το “μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό πρόσληψης των Icap”; Δεν καταλαβαίνετε πως αυτόματα έχετε εξαιρέσει κάποιους από αυτήν την ομάδα που λέτε ότι οραματίζεστε; Γιατί παραστήσατε ότι δεν ξέρετε την ύπαρξη των γραμματέων των εταιρικών γραφείων πωλήσεων και την ουσιαστική καταβολή της μισθοδοσίας τους από την Εταιρία;
  • Μιλήσατε για ατομικές συμβάσεις «ειδικού συμβούλου» για τους όποιους ενοικιαζόμενους συναδέλφους προτίθεστε να προσλάβετε, ενώ ταυτόχρονα υποσχεθήκατε πρόθεση για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για το τακτικό προσωπικό. Για ποιον ακριβώς λόγο συμβαίνει αυτό, από την στιγμή που υπάρχει ήδη ένα συλλογικό κανονιστικό πλαίσιο για να υπαχθούν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι; Τι κρύβεται πίσω από αυτή σας την πρόθεση;
  • Αναφέρατε ότι υπάρχει από την πλευρά της Εταιρίας πραγματική ευαισθησία για το πραγματικό βιοποριστικό θέμα των ανθρώπων που λαμβάνουν μισθό πολύ κοντά στον κατώτατο μισθό; Θα παραμείνετε για πολύ ακόμα στα ευχολόγια ή την έκφραση συμπάθειας ή θα δουν ΤΩΡΑ μια αξιοπρεπή παροχή στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να “την περάσουν” μέχρι να αποφασίσει η διοίκηση να τους προσλάβει;

Το καράβι και η ιστορία της Εταιρείας μας είναι πολύ μεγάλο και θέλει γενναίες και δίκαιες αποφάσεις έτσι ώστε να ξαναχτιστεί το Κεφάλαιο Εμπιστοσύνη. Το θέμα της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας μας, είναι ομολογουμένως δύσκολο, όμως τα δεδομένα από όποια πλευρά και αν το δει κανείς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είναι μονόδρομος η ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ των ενοικιαζόμενων συναδέλφων και των γραμματέων των εταιρικών γραφείων πωλήσεων στους κόλπους της Εταιρείας. Οι λόγοι είναι πολλοί:

  • Από ηθικής πλευράς, οι συνάδελφοι όλα αυτά τα χρόνια παρέμειναν πιστοί στην πορεία και στις στρατηγικές της Εταιρείας, συμμετέχοντας στην διαμόρφωση των κερδών και στην θετική πορεία των προηγούμενων χρόνων.
  • Από οικονομική σκοπιά, η διαφορά της προμήθειας και του ΦΠΑ που καταβάλετε στις εταιρίες ενοικίασης, καλύπτει περίπου το 80% του μισθού σε περίπτωση ένταξης των συναδέλφων στην ΣΣΕ.
  • Από την σκοπιά των εργασιακών σχέσεων και σύμφωνα με τα όσα έχει διαμηνύσει ο κύριος Gauci για μια και ενιαία Ομάδα, ο φόβος και η ανασφάλεια που καλλιεργείται όλο αυτό το διάστημα δεν συνάδει με την πορεία και το όραμα που εξαγγέλθηκε.
  • Θα υπάρξουν μαζικές αγωγές εκ μέρους των συναδέλφων, που δεν θα επιλεγούν για να προσληφθούν με τον Σύλλογο συμπαραστάτη τους. 

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενή μας ανακοίνωση, καμία και κανένας συνάδελφος αυτή την στιγμή δεν είναι μη αναγκαίος και αυτό φαίνεται από την καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας. Σε αυτό το ταξίδι που εμείς οραματιζόμαστε, δεν περισσεύει κανείς.

Δεν είναι ούτε η στιγμή αλλά ούτε οι συνθήκες για πειράματα αντεργατικών συμπεριφορών που θα μας βρουν όλες και όλους απέναντι.

Οι παραπάνω αναφορές δεν πατάνε σε κάποια συνδικαλιστική εμμονή, αλλά στην κοινή λογική. Και όσοι αγνοούν επανειλημμένως τους εργαζόμενους, η ιστορία δείχνει πως έρχονται αντιμέτωποι με δεινές συνέπειες.

Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος που επιβάλλει η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το CVC fund δεν ξεκινάει καλά την πορεία του σε μια εταιρία που αγόρασε «κοψοχρονιά» με σκανδαλώδη τρόπο.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.

Υ.Γ. Συνάδελφοι του τακτικού προσωπικού, η κατάληξη της υπόθεσης του δανειζόμενου προσωπικού και των γραμματέων των εταιρικών γραφείων πωλήσεων αφορά άμεσα το εργασιακό μέλλον όλων μας.

Μην τρέφουμε αυταπάτες. Αν το δανειζόμενο προσωπικό και οι γραμματείς των εταιρικών γραφείων πωλήσεων δεν ενταχθούν όλοι ή ενταχθούν με ατομικές συμβάσεις σε λίγο καιρό θα έχουμε όλοι ατομικές συμβάσεις με ότι ζοφερό αυτό συνεπάγεται.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν μαζί με το δανειζόμενο προσωπικό και τις γραμματείς των εταιρικών γραφείων πωλήσεων μέχρι την πλήρη ένταξη τους στην Εταιρία και την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας.