28 Μαρ 2023

Αναβλήθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για το θέμα κατάργησης των θέσεων στάθμευσης στην οδό Γαλαξία

Συνάδελφοι,

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, το θέμα της κατάργησης των θέσεων στάθμευσης ΕΙΧ και μοτοσυκλετών το οποίο και συζητήθηκε, διαπιστώσαμε ότι υπήρξε ένα θέμα ηθικής τάξης.

Ο Σύλλογος μας απέστειλε τις θέσεις του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Ε. Σκιαδά και την γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου (e.skiadas@athens.gr; dimotikosymvoulio@athens.gr) στις 12:58 μ.μ. χθες, αρκετή ώρα πριν την συνεδρίαση αναφέροντας ότι: «Επισυνάπτεται στο παρόν προς ενημέρωσή των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου (ΠΛΗΝ ΜΕΛΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ) ανακοίνωση του Συλλόγου, που δημοσιεύτηκε στο site του Συλλόγου (δείτε εδώ), για το ζήτημα της κατάργησης των θέσεων πάρκινγκ επί της οδού Γαλαξία και παρακαλούμε να δοθεί η δυνατότητα στον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου, κ. Τηλέμαχο Λευθεριώτη, να παρέμβει στη συζήτηση που θα γίνει για το θέμα, αν όχι με φυσική παρουσία, διαδικτυακά.”

Οι θέσεις μας, παρόλα αυτά, δεν απεστάλησαν στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να γνωρίζουμε ποιος έχει την ευθύνη για αυτήν την σοβαρή παράληψη.

Τελικά με βάση τις τοποθετήσεις των παρατάξεων η έγκριση του θέματος, η οποία απαιτούσε 25 θετικές ψήφους δεν μπόρεσε να επιτευχθεί.

Καλούμε για μια ακόμα φορά τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους να ακούσουν την φωνή των εργαζόμενων, όχι μόνο για τις θέσεις στάθμευσης αλλά και για την ασφάλεια των εργαζόμενων, μιας και πλέον με την πρόταση της παράταξης του Δημάρχου κου Μπακογιάννη, η έξοδος των οχημάτων των εργαζόμενων γίνεται με κατεύθυνση μια διασταύρωση σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας (Γαλαξία και Ευρυδάμαντος) χωρίς φωτοσήμανση με περιορισμένη ορατότητα και συνεπώς μεγάλη επικινδυνότητα, αντί της μέχρι σήμερα κατεύθυνσής τους σε δρόμο στον οποίο υπάρχει φωτεινός σηματοδότης (παράδρομος Λαγουμιτζή και Ευρυδάμαντος).

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.