29 Μαρ 2023

Ειδικοί σύμβουλοι - Επιλογή της Διοίκησης ο διαχωρισμός των εργαζομένων

Συνάδελφοι,

Αντί επιτέλους να δοθεί λύση στο χρονίζον πρόβλημα των εργαζομένων των πολλών εργασιακών σχέσεων, που υπάρχει εδώ και χρόνια στην Εταιρία μας, με την απορρόφηση όλων εκείνων των εργαζομένων, που η μισθοδοσία τους καταβάλλεται ουσιαστικά από την Εταιρία, ενώ εργοδότες τους εμφανίζονται είτε εταιρίες δανεισμού, είτε φυσικά πρόσωπα προϊστάμενοι γραφείων πωλήσεων, η Διοίκηση συνεχίζει να προκαλεί με την επιλογή της να προσλαμβάνει εργαζόμενους της επιλογής της μόνο με τη μορφή των «ειδικών συμβούλων» με ατομικές συμβάσεις εργασίας, έχοντας προχωρήσει σε 28 προσλήψεις με αυτή τη σχέση εργασίας τον τελευταίο χρόνο.

Αλήθεια ποιες είναι ακριβώς οι «ειδικές συμβουλές» που παρέχει στην Εταιρία ο/η οποιοσδήποτε ειδικός σύμβουλος που εκτελεί ακριβώς την ίδια εργασία όπως κάποιος/α υπάλληλος, ενοικιαζόμενος εργαζόμενος ή γραμματέας γραφείου πωλήσεων. Ο αριθμός των ειδικών συμβούλων έχει ξεπεράσει το 20% του τακτικού προσωπικού της Εταιρίας, ο αριθμός των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων το 38% και αυτός των γραμματέων το 35% των τακτικών υπαλλήλων.

Τι μπορεί ναι εξυπηρετεί αυτός ο διαχωρισμός των εργαζόμενων σε κατηγορίες, πέρα από την εμμονική προσπάθεια της Διοίκησης να καλλιεργεί κλίμα διχασμού και διαίρεσης των εργαζόμενων, εξυπηρετώντας το συμφέρον της για διασπασμένους εργαζόμενους πολλών κατηγοριών για πιο εύκολη καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Καταγγέλλουμε αυτή την πρακτική της Εταιρίας να διαχωρίζει τους εργαζόμενους και ζητάμε ίδιους κανόνες εργασίας, ίδιες κατώτερες αμοιβές σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ίδια συμπεριφορά και μεταχείριση για όλους και όλες τους εργαζόμενους στην Εθνική Ασφαλιστική.

Καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους σε συμμετοχή και συσπείρωση γύρω από τον Σύλλογο, ώστε με την καθολική συμμετοχή μας να μπορούμε να σταθούμε ανάχωμα στις όποιες επιδιώξεις της Διοίκησης για περιορισμό των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Είναι, λοιπόν, απαραίτητη προϋπόθεση για όλους τους εργαζόμενους, νέους, παλιότερους, ειδικούς συμβούλους, εργαζόμενους μέσω εταιριών ενοικίασης ή γραμματείς γραφείων πωλήσεων να είναι μέλη του Συλλόγου. Να είμαστε μια ομάδα. Μόνο έτσι θα μπορούμε να προασπίσουμε τα δικαιώματα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.