04 Απρ 2023

Απαντήσεις της Διοίκησης και οι θέσεις του Συλλόγου

Συνάδελφοι,

Ο κος Gauci έστειλε την παρακάτω απάντηση στα ερωτήματα του Συλλόγου που αφορούσαν τους ανθρώπους τούτης της Εταιρίας:

“Αγαπητοί Γιάννη και Τηλέμαχε καλησπέρα,

Συμφωνώ με την αναγκαιότητα ανοιχτής επικοινωνίας, εφόσον υπάρχουν νεότερα.

Προς το παρόν ισχύουν όσα ειπώθηκαν στη δια ζώσης συνάντηση που είχαμε στις 3/3/2023.

Αναφορικά με το θέμα των γραμματέων, όπως έχω ήδη μοιραστεί μαζί σας υποστηρίζουμε τα γραφεία πωλήσεων και την ανάπτυξη των εργασιών τους, ωστόσο οι γραμματείς έχουν προσληφθεί απευθείας από τους ίδιους τους συνεργάτες, ανήκουν στο προσωπικό του γραφείου τους και επομένως δεν μπορούμε εμείς να αποφασίσουμε για λογαριασμό των συνεργατών.

Για το δεύτερο θέμα που αφορά στους εργαζόμενους με σύμβαση έργου, προχωράμε όπως συζητήσαμε στη συνάντησή μας, με στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας ομάδας και γνώμονα τη συμφωνία, για λήξη της συνεργασίας με την Icap και την Action Line στα τέλη Ιουνίου, οπότε και θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Μόλις θα έχουμε πιο συγκεκριμένα δεδομένα, θα κανονίσουμε μια συνάντηση μαζί σας και παράλληλα, θα οργανώσουμε και μια συνάντηση ενημέρωσης με όλο το προσωπικό, προκειμένου να έχουμε όλοι την ίδια εικόνα.

Με εκτίμηση

Robert Gauci”

Παράλληλα ο Σύλλογος συναντήθηκε χθες με την κα Τόμπρου και έθεσε τα παρακάτω θέματα, τα οποία και παραθέτουμε με τις απαντήσεις που λάβαμε:

  • Αρμοδιότητες Υποκαταστημάτων. Δεν πήραμε συγκεκριμένη απάντηση. Μέσα σε ένα δίμηνο ελπίζει η νέα Συντονίστρια Διευθύντρια που ήρθε χθες, να έχει άποψη.
  • Ενημέρωση για Διευθύνοντες υπάλληλους. Μας απάντησε ότι έχουν εφαρμόσει πλήρως την νομοθεσία, αλλά θα χρειαστούν κάποια adjustments, όπως είπε, σε σχέση με τον μισθό που θα πρέπει να παίρνουν.
  • Συνταγογράφηση από τον κο Μαξιμιάδη και στους εργαζόμενους μέσω εταιριών ενοικίασης που συμμετέχουν στο ομαδικό συμβόλαιο του Συλλόγου. Το δέχθηκε.
  • Ενημέρωση για την εθελουσία. Απάντησε ότι αύριο το Δ.Σ. της Εταιρίας θα την εγκρίνει, με αιτήσεις που θα πρέπει να υποβληθούν μέσα στον Απρίλη και στόχος για ημερομηνία αποχώρησης την 30/5/23. Θα είναι ανοιχτή και θα υπάρχει περιορισμός του κόστους, έτσι ώστε να έχει αποσβεστεί μέσα σε μια διετία.

Παράλληλα με το παραπάνω, μας ενημέρωσε ότι το θέμα προσλήψεων αριθμού ενοικιαζόμενων θα γίνει μετά την εθελουσία και θα είναι και συνάρτηση του πόσοι υπάλληλοι θα αποχωρήσουν με εθελουσία, η οποία δεν θα έχει ανώτερο αριθμό συμμετοχών. Δεν θα συμπεριλαμβάνονται όμως στην διαδικασία πρόσληψης οι συνάδελφοι του Call Center, για τους οποίους η Εταιρία θα ξεκαθαρίσει την θέση της μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη το τι θα πράξουν. Επίσης μας είπε ότι η προϋπηρεσία στην Εταιρία δεν θα ληφθεί υπ’ όψη.

Και για τους συναδέλφους μας που εργάζονται στο Call Center, όσο και για την προϋπηρεσία που δεν θα υπολογιστεί, ο Σύλλογος τα θεωρεί απαράδεκτη την τοποθέτηση της Εταιρίας.

  • Αναγκαιότητα ανακαίνισης Υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης. Το δέχθηκε
  • Νέο σύστημα αξιολόγησης. Θα το αναλάβει σαν σύμβουλος η Mercer. Πιστεύουν ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/23 και θα ισχύσει το 2024.
  • Απάντηση στο αίτημα του Συλλόγου για χορήγηση εφ’ άπαξ ποσού λόγω Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση. Μας απάντησε ότι δεν υπάρχει απάντηση.
  • Συνέχιση της καταβολής των 30 € που προβλέπονται στο άρθρο 2.16 της ΣΣΕ, μέσω της προπληρωμένης κάρτας στους συνάδελφους μας που βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια πάνω από 30 ημέρες. Απάντησε ότι το συζητάει.

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση φαίνεται ότι κινείται με τη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού. Φαίνεται ότι γι’ αυτήν οι εργαζόμενοι που υπάρχουν σήμερα και έχουν στηρίξει την Εταιρία στην πορεία της είναι αναλώσιμοι.

Η χρονική αλληλουχία που η ίδια βάζει τα ζητήματα και δίνει αόριστες υποσχέσεις σαν απαντήσεις φανερώνει πολλά.

Ξεκίνησε με αόριστη υπόσχεση περί προσλήψεων σαν ειδικούς συμβούλους με τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, κάνει πως δεν βλέπει τους/ις γραμματείς, ενώ παράλληλα προσλαμβάνει τους ανθρώπους της στην Εταιρεία με καθεστώς εργασιακό ξένο από το υπάρχον.

Η Διοίκηση βάζει όλα τα ζητήματα στο τραπέζι, τη στιγμή που εκείνη κρίνει, με σκοπό της τη μεταβολή των εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο και της επιβολής μιας ξένης εργασιακής κουλτούρας.

Στο βάθος αποσκοπεί στη κατάλυση και την αποδυνάμωση του Συλλόγου και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου προειδοποιεί ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό από τους εργαζόμενους.

Ζητάμε σήμερα απαντήσεις και δεσμεύσεις της Εταιρίας είναι:

Απαιτούμε τη διασφάλιση της ΣΣΕ και την καθολική εφαρμογή της με την ένταξη των ειδικών συμβούλων σε αυτή. Να δοθεί ένα τέλος στις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Απόσυρση της μεθόδευσης καταστρατήγησης του ωραρίου με ατομικές συμβάσεις «διευθυνόντων υπαλλήλων».

Την ένταξη του συνόλου των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στην Εταιρία με ΣΣΕ.

Την ένταξη των γραμματέων των εταιρικών γραφείων πώλησης στην Εταιρία με ΣΣΕ.

Την ανάπτυξη των υποκαταστημάτων με την ένταξη γραμματέων της περιφέρειας σε αυτά.

Μέσω των κινήσεων αυτών, παρέχονται οι ελάχιστες εγγυήσεις της εργασιακής ειρήνης που όλοι επιθυμούμε ως ένδειξη καλών προθέσεων από πλευράς εργοδοσίας.

Μόνο έτσι διασφαλίζουμε τη δίκαιη και μοναδική ταχύτητα για τους εργαζόμενους που παρουσιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Σε κάθε άλλη περίπτωση υπάρχει υποκρισία από τους διοικούντες και αναντιστοιχία λόγων και έργων.

Θα φανεί αν το CVC fund και οι εκπρόσωποί του έχουν σκοπό να μεγαλώσουν την Εταιρία ή να τη συρρικνώσουν.

Θα φανεί αν το CVC fund και οι εκπρόσωποί του θέλουν να διαμορφώσουν εργασιακές σχέσεις προς το καλύτερο ή να στρέψουν τους εργαζόμενους σε νέες πρακτικές έντασης και μη ισότιμου εργασιακού περιβάλλοντος.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.