10 Απρ 2023

Ανοιχτή επιστολή γραμματέων γραφείων πωλήσεων προς τον κο Gauci

Αθήνα, 7/4/2023

Αξιότιμε κύριε Gauci,

Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε μέσω του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εταιρείας μας για τη μη από μέρους σας θέληση να μας γνωρίσετε και να ακούσετε 195 συναδέλφους μέσω εκπροσώπησης, αλλά και του Συλλογικού μας οργάνου, του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εταιρίας για τον ενεργό μας ρόλο στην Εταιρεία μας! Πόσο μάλλον για το αίτημα μέσω του Συλλόγου για χορήγηση βοηθήματος σίτισης ενόψει των εορτών του Πάσχα για τις/ους Γραμματείς των Εταιρικών Γραφείων Πωλήσεων, μιας και δεν δεχθήκατε να χορηγήσετε βοήθημα για τα Χριστούγεννα, βοήθημα όμως που παρείχατε στους υπόλοιπους εργαζόμενους της Εταιρίας, το οποίο απλά προσπεράσατε χωρίς απάντηση.

Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε στην αποστολή της εν λόγω ανοιχτής επιστολής προκειμένου να ενημερωθείτε από εμάς ποιος είναι ο ρόλος μας και για ποιους λόγους η εργασιακή μας σχέση είναι απαραίτητο να συνδεθεί άμεσα με την Εταιρεία, αφού ουσιαστικά εργαζόμαστε αποκλειστικά για αυτήν από την οποία και πληρωνόμαστε.

Εμείς οι Γραμματείς των Γραφείων, είμαστε άρρηκτος συνδετικός κρίκος μεταξύ των συνεργατών του Γραφείου Πωλήσεων, των ασφαλισμένων και της Εταιρείας μας. Βρισκόμαστε καθημερινά στην πρώτη γραμμή της Εταιρείας εξυπηρετώντας τους συνεργάτες οι οποίοι «φέρνουν» την παραγωγή, τους ασφαλισμένους που είναι ο αγοραστικός στόχος και της Εταιρείας που είναι η πηγή των κατευθύνσεων που λαμβάνουμε και μεταλαμπαδεύουμε.

Ανοίγουμε τα Γραφεία Παραγωγής, κατέχουμε προσωπικούς κωδικούς ασφαλείας των κτιρίων, κωδικούς πρόσβασης στα συστήματα της Εταιρείας, έχοντας πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και αγαπώντας ως οικογένειά μας την Εταιρεία τηρούμε αυστηρά το GDPR, αν και έχουμε παρακολουθήσει ένα μόνο σχετικό σεμινάριο όταν μας κάλεσε η Εταιρεία μας. Διότι στα εξ’ αποστάσεως σεμινάρια ασφάλειας τα οποία υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν όλοι οι συνεργάτες των γραφείων με σκοπό τη διασφάλιση της ασφάλειας της Εταιρείας μας ΔΕΝ αφορούσαν τις γραμματείς των Γραφείων που χειρίζονται κατά αποκλειστικότητα όλα τα συστήματα (e-mails, Aviva, Portal, τηλέφωνα κτλ.). Αρκετές δε από εμάς έχουν λάβει πιστοποίηση πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων τύπου Α, ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Καταχωρούμε αλλά και εκδίδουμε συμβόλαια στους κλάδους αυτοκινήτων και πυρός κατοικίας έχοντας την πλήρη ευθύνη γι' αυτά.  

Αναφορικά με τον Κλάδο Ζωής είμαστε υπεύθυνοι για την ορθή ανάληψη, καταχώρηση, αποστολή των αιτήσεων στην Εταιρεία και φυσικά την παρακολούθησή τους ακολουθώντας την πορεία τους μέχρι την έκδοση και την παράδοση των συμβολαίων. Το ίδιο ακριβώς ακολουθείται από μέρους μας και στις αποζημιώσεις του ίδιου Κλάδου, από την αποστολή των δικαιολογητικών, την επικοινωνία για διευκρινήσεις που απαιτούνται μέχρι και την καταβολή αυτών στους πελάτες.

Για όλα τα παραπάνω μπορείτε να επιβεβαιώσετε τις αρμοδιότητες μας με τους εκάστοτε υπαλλήλους των κλάδων με τους οποίους έχουμε καθημερινή αλληλογραφία τόσο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όσο και τηλεφωνικώς.

Στηρίζουμε και στηρίξαμε την Εταιρεία σε κάθε δύσκολη στιγμή. Τρανό παράδειγμα πριν τρία χρόνια, τον Μάρτιο/2020 λόγω της πανδημίας covid-19 σε μία πρωτοφανή συνθήκη, όταν ξαφνικά κληθήκαμε να δουλέψουμε τηλεργασία, χωρίς ωράριο, παροχή εξοπλισμού και με δική μας οικονομική επιβάρυνση.

Επιπρόσθετα θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι από το 2012 δεν έχει δοθεί καμία απολύτως αύξηση στους μισθούς μας, κανένα bonus, κανένα βοήθημα. Ακόμα και σε περιόδους που ο όγκος των εργασιών είναι μεγάλος (π.χ. κλείσιμο τριμήνου, έτους) δεν έχουμε λάβει από την Εταιρεία ούτε καν μια ελάχιστη έμπρακτη «αναγνώριση».

Επίσης, δε λαμβάνουμε κανένα επιπλέον επίδομα τα οποία λόγω θέσης δικαιούμαστε, όπως το επίδομα χρήσης οθόνης.

Αξιότιμε κύριε Gauci,

Αντιλαμβανόμαστε τη νέα πραγματικότητα στην οποία προσπαθείτε να εντάξετε την Εταιρεία και τους εργαζόμενους της. Δυστυχώς όμως, ΕΜΑΣ τις Γραμματείς, που αποτελούμε μία ομάδα εργαζομένων που στηρίζει από τα θεμέλια την Εταιρεία, δε μας λαμβάνετε υπόψη, μεταφέροντας την ευθύνη μας στους Προϊσταμένους των Γραφείων Πωλήσεων, γνωρίζοντας όμως πως δουλεύουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και πληρωνόμαστε αποκλειστικά από αυτήν. Θα θέλαμε εδώ να τονίσουμε πως είμαστε η ΜΟΝΗ Ασφαλιστική Εταιρεία στην οποία οι Γραμματείς δεν ανήκουν και επισήμως στην ίδια την Εταιρεία της, με όποιον κίνδυνο ενέχει αυτό.  

Στο καράβι της ΕΘΝΙΚΗΣ υπάρχουμε και εμείς –γιατί υπήρχαμε πάντα-, σαν ουσιαστικό μέρος του πληρώματος και είναι αν μη τι άλλο άδικο να μην αξιολογείτε το ανθρώπινο δυναμικό μίας τόσο χρήσιμης και παραγωγικής ομάδας εργαζομένων. Άλλωστε το Έργο μας και η Αξία μας έχει αναγνωριστεί πολλάκις στο παρελθόν μιας και συνάδελφοί μας, πρώην Γραμματείς, έχουν απορροφηθεί από την Εταιρεία, όπως το 2005 όπου μετά από μία μεγάλη εθελουσία την επόμενη κιόλας ημέρα η Εταιρεία μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις όποιες απαιτήσεις υπήρξαν επάξια και με την τελευταία χρονικά απορρόφηση να λαμβάνει χώρα το 2008.

Συνοψίζοντας, αντιλαμβάνεστε ότι το σύνολο των Γραμματέων είναι ένα άρτια εξειδικευμένο προσωπικό, μη υστερώντας σε εμπειρία, γνώση του αντικειμένου και ικανότητα των υπαλλήλων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, και ως εκ τούτου είναι άδικη η οποιαδήποτε διάκριση και πόσο μάλλον η απαξίωσή μας εκ μέρους της Διοίκησης.

Επιθυμία μας λοιπόν είναι η αναγνώριση των τόσο πολλών ετών που έχουμε αφιερώσει στην Εθνική Ασφαλιστική, την Πρώτη Ασφαλιστική, την Εταιρεία μας όπως συνηθίζουμε να λέμε, ζητώντας σας την από μέρους σας αναγνώριση και επισήμως ως Ασφαλιστικοί ΤΗΣ Υπάλληλοι πια μέσω της ΣΣΕ.

Ευχόμαστε Καλή Συνέχεια στο Έργο σας και η εν λόγω επιστολή να βοηθήσει σε αυτό.

Με εκτίμηση,

Οι 195 Γραμματείς Γραφείων Πωλήσεων