05 Μάι 2023

Ακριβοί στο αλεύρι (το δικό τους), φτηνοί στα πίτουρα (των εργαζόμενων)

Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, θέλει να στηλιτεύσει την ενέργεια της Διοίκησης και του βασικού μετόχου να μοιράσει επταψήφιο νούμερο σαν bonus στον εαυτό της και σε επιλεγμένους Διευθυντές της Εταιρίας, ενώ παραμένουν ανοικτά όλα τα θέματα των εργαζομένων.

·         Την στιγμή που το θέμα της ένταξης ενοικιαζόμενων εργαζόμενων παραμένει χωρίς καμία εμφανή εξέλιξη

·         Την στιγμή που οι γραμματείς των γραφείων πωλήσεων δεν υπάρχουν καν για την Διοίκηση, ενώ εκκρεμεί η οικονομική τους στήριξη, δέσμευση του προηγούμενου διευθύνοντος συμβούλου

·         Την στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πληγεί από την ακρίβεια και την στασιμότητα, ενώ προσλαμβάνονται καθημερινά άνθρωποι με πολλαπλάσιες αμοιβές

Θα περιμέναμε από ένα «σοβαρό» management να έχει εδώ και ένα χρόνο που έχει αναλάβει την λειτουργία της Εταιρίας μας, τουλάχιστον στα πλαίσια της διαφάνειας να έχει θέσει μετρήσιμους στόχους, γνωστούς εκ των προτέρων, που αν πιαστούν  θα καταβληθεί χρηματική επιβράβευση σε όλους όσους συμμετείχαν με την αυξημένη απόδοση τους, στα κέρδη της εταιρείας. Αλήθεια, η διαδικασία αξιολόγησης ακόμα εκκρεμεί; Ποια τα αποτελέσματα της και ποιες θα είναι οι ανταμοιβές για όσους είχαν εξαιρετική απόδοση;

Συγκεκριμένοι άνθρωποι έδωσαν εισήγηση να μοιραστεί χρήμα σε συγκεκριμένα πρόσωπα χωρίς κανένα κριτήριο σαν τάχα επιβράβευση κάποιου αόρατου στόχου που κανένας δεν γνωρίζει.

Σε κάθε εταιρία που σέβεται το όνομά της και την ιστορική της διαδρομή η ΚΑΘΕ επιτυχία που αποτυπώνεται σε κερδοφόρες χρήσεις, είναι το αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που έχουν, όμως, μια κύρια συνισταμένη. Τους ανθρώπους της. Αυτούς δηλαδή που εργάστηκαν για να έρθει αυτό το κερδοφόρο αποτέλεσμα. Η προκλητική αγνόησή τους είναι μεν δικαίωμά του μετόχου, αλλά δείχνει την έλλειψη σεβασμού και αναγνώρισης του πιο βασικού παράγοντα παραγωγής των κερδών.

Η πολιτική που ακολουθείται είναι μια πολιτική αποτυχίας της επιχείρησης, που μόνο κοντόφθαλμη και εσωστρεφής μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δεν περιμένουμε να συγκινηθεί κάποιος από μια ανακοίνωση. Απαιτούμε να μας ακούσουν γιατί τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι όσες φορές μια Διοίκηση δεν άκουσε τις εύλογες παρατηρήσεις των εργαζομένων, στο τέλος ζημιώθηκε. Σαν τελευταίο παράδειγμα μπορείτε να εκλάβετε την αποτυχημένη διαδικασία εθελούσιας εξόδου, όπου ο Σύλλογος αγνοήθηκε πλήρως σε όλη την διαδικασία.

Περιμένουμε, όμως, από όλους τους εργαζόμενους να κρίνουν την στάση και την συμπεριφορά της Διοίκησης, μέσα από τις πράξεις και όχι μέσα από τα λόγια και τις θεωρητικές ασκήσεις επί χάρτου που ανακοινώνονται.

Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, όπως ξέρουμε Θα συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους συνεργάτες και τους ασφαλισμένους μας με σεβασμό και επαγγελματικότητα.

Θα συνεχίσουμε, όμως, να ενισχύουμε τον Σύλλογο και να διεκδικούμε το αυτονόητο. Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε την αξιοπρέπειά μας.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.