11 Δεκ 2023

Απεργούμε για τη ζωή μας

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια των αδιέξοδων διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΕΣΣΕ και ΕΚΕ, αποκλειστικά λόγω της αδιαλλαξίας της Διοίκησης να σκύψει στα προβλήματα των εργαζομένων και να προσπαθήσει να έρθει σε συνεννόηση, με στόχο την εξασφάλιση για τους εργαζόμενους της Εταιρίας, όρων αμοιβής και εργασίας που να καλύπτουν τις ελάχιστε ανάγκες του Προσωπικού και μετά τη διενέργεια μαζικής Γενικής Συνέλευσης αλλά και σύμφωνα με τον Νόμο μυστικής καθολικής ψηφοφορίας των μελών του Συλλόγου στις 8 και 9 Δεκέμβρη 2023, με την οποία δόθηκε η εντολή στο Δ.Σ. του Συλλόγου για τη διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζόμενων με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, το Δ.Σ. του Συλλόγου σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα την:

Προκήρυξη 2 επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων για την Δευτέρα και Τρίτη 18 και 19 Δεκεμβρίου.

Συνάδελφοι,

Καταλήξαμε στην απόφαση αυτή, λαμβάνοντας υπόψη τη σταθεροποίηση του πληθωρισμού σε ψηλά επίπεδα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat και παράλληλα τον ακόμα περισσότερο πληθωρισμό στα βασικά αγαθά διαβίωσης και την απώλεια τα τρία τελευταία χρόνια του 8% του εισοδήματός μας μέχρι σήμερα, μόνο εξ αιτίας αυτού, αλλά και τη θέληση της Διοίκησης να εξαιρέσει από τις αυξήσεις του 2024 145 συναδέλφους μας. Παράλληλα, αρνούμαστε να δεχθούμε την αύξηση του ωραρίου εργασίας μας, που ισχύει από το 1984 και φυσικά την «απειλή» των ομαδικών απολύσεων να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας.

Καλούμε όλους και όλες τις εργαζόμενες με ψηλά το κεφάλι να αγωνιστούν απέναντι στα σχέδια εκείνα που επιχειρούν να μας μετατρέψουν σε φοβισμένους ανθρώπους, που το μόνο περιθώριο τους είναι να σκύβουν το κεφάλι.

Οφείλουμε να δείξουμε ότι οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής με αξιοπρέπεια διεκδικούν το εργασιακό τους μέλλον.

Καλούμε έστω και τώρα τη Διοίκηση να αντιληφθεί το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί τους εργαζόμενους.

Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ για Εμάς, για τις Οικογένειές μας.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.