13 Δεκ 2023

Οι γενίτσαροι «συνάδελφοί» μας. Να σπάσουμε την τρομοκρατία τους.

Η κατάσταση με τον ωμό εκβιασμό συναδέλφων για «λήψη εθελουσίας ή απόλυση» έχει ήδη πάρει μεγάλες διαστάσεις σε πολλές Διευθύνσεις της Εταιρίας μας.

Οι απειλές και η αφόρητη πίεση δια στόματος στελεχών, Διευθυντών, Υποδιευθυντών και μάλιστα συγκεκριμένα και «συνάδελφων» που είχαν περάσει από την θέση του συνδικαλιστή στον Σύλλογό μας ή σε Σωματείο άλλης ασφαλιστικής εταιρίας, προκειμένου συνάδελφοί μας να λάβουν μέρος στην εθελουσία έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο. Με δεδομένο ότι η λήξη της υποβολής αίτησης λήγει στις 15/12, έχουν βγει παγανιά οι σφουγκοκωλάριοι (εθνικάριοι και μη, ας μη γελιόμαστε δεν γνωρίζει σημαία η ρουφιανιά), ζητώντας επιτακτικά «αίμα» σε αντάλλαγμα, προφανώς, κάποιου bonus ή ανάληψης καλύτερης θέσης.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι, επιτελώντας τέτοια υπηρεσία, εκτός από το προφανές του να βλάπτουν καίρια την Εταιρία με το να απειλούν να εκδιώξουν άξιους και εμπειρότατους συναδέλφους, μετατρέπουν σε απόλυτα τοξικό το περιβάλλον ευθύνης τους με αποτέλεσμα να φέρνουν ακόμη πιο άσχημα αποτελέσματα από τα πενιχρά που μέχρι σήμερα έχουν «πετύχει». Άρα με μαθηματική ακρίβεια είναι και κοντά η στιγμή που, αφού επιτελέσουν την βρώμικη δουλειά, θα είναι άχρηστοι και θα τους φερθούν με ίδιο ή και χειρότερο τρόπο. Πολλά τα παραδείγματα…

Συνάδελφοι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας! Αυτό που σήμερα συμβαίνει στην Διεύθυνση και τις Υποδιευθύνσεις  Αυτοκινήτων και στα Καταστήματα, αύριο θα συμβεί και σε εμάς. Αύριο, θα είμαστε εμείς στην θέση των συναδέλφων που άκουσαν επί λέξη «εδώ δεν είμαστε για να κάνουμε το 8ωρό μας και να φεύγουμε, πρέπει να ανοίγεις το λάπτοπ και το απόγευμα σπίτι σου» κι αν δεν το κάνεις, σήμερα και για 2 ακόμη ημέρες θα έχεις για επιλογή μια κουτσή εθελουσία. Αύριο, θα έχεις μόνο να αντιμετωπίσεις την απόλυση.

Συνάδελφοι, η αντίδρασή μας πρέπει να είναι η πιο ηχηρή των τελευταίων ετών. Όσο απειλούνται θέσεις εργασίας, ο Σύλλογος θα είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε για να αντικρούσουμε το δυστοπικό μέλλον που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Όλοι, δυναμικά παρούσες και παρόντες, στην απεργία της Δευτέρας και της Τρίτης για εμάς και τις οικογένειές μας!

Να σπάσουμε τον φόβο που οι Διοίκηση και οι εντολοδόχοι της θέλουν να καλλιεργήσουν!

Να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια που αξίζει στους εργαζόμενους!

Το ΔΣ