12 Απρ 2006

Συνάντηση του Συλλόγου

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κο Δημήτρη Κωστόπουλο.
Θέμα της συνάντησης που έγινε με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου ήταν η ένταξη του ΤΑΠΕ στο ΙΚΑ πριν τις 31/12/2007, με αφορμή τις δηλώσεις του κου Τσιτουρίδη περί άμεσης ένταξης των ειδικών Ταμείων στο ΙΚΑ. μετά το Πάσχα παρά την ημερομηνία που θέτει ο νόμος Ρέππα σαν καταληκτική για την ένταξη του Ταμείου μας στο ΙΚΑ.
Πιο συγκεκριμένα ο Νόμος 3029/2003 στο άρθρο 5 παρ. 2 προβλέπει ότι:
"Οι κλάδοι σύνταξης των ταμείων Τ.Α.Π.-Ο.Τ.Ε., Τ.Σ.Π.-Η.Σ.Α.Π., Τ.Σ.Π.-Ε.Τ.Ε., Τ.Σ.Π.-Α.Τ.Ε., Τ.Α.Π.-Ι.Λ.Τ., Τ.Α.Π.-Ε.Τ.Β.Α., Τ.Σ.Ε.Α.Π.Γ.Σ.Ο. και Τ.Α.Π.Α.Ε.-Εθνική έως 1.1.2008 εντάσσονται στον κλάδο σύνταξης του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μετά από απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων και εκπόνηση ειδικής οικονομικής μελέτης που προκηρύσσεται και ανατίθεται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών."
Για τους σημερινούς εργαζόμενους την Εταιρία μας ισχύει ότι:
Από της εντάξεως οι ήδη ασφαλισμένοι των ανωτέρω εντασσόμενων κλάδων ασφαλίζονται στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. και εξακολουθούν να διέπονται ως προς τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης από τις διατάξεις της νομοθεσίας των εντασσόμενων κλάδων, όπως ισχύει μετά το Ν.2084/1992 (ΦΕΚ 165 Α) και τις διατάξεις του παρόντος.

Ο κος Κωστόπουλος διαβεβαίωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου ότι δεν υπάρχει από την πλευρά του Υπουργείου καμία πρόθεση για επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν το Ταμείο μας και ότι θα τηρηθούν οι ημερομηνίες του Νόμου.
Παράλληλα όμως μας δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση εξαίρεσης του Ταμείου μας από την πιο πάνω διάταξη, δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση μη ένταξής του στο ΙΚΑ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου έθεσε με την ευκαιρία της συνάντησης για μια ακόμα φορά το θέμα της διαδοχικής ασφάλισης που αφορά τους συναδέλφους από τις συγχωνευόμενες Εταιρίες, χωρίς για μια ακόμα φορά να πάρει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απάντηση.

Ο Σύλλογος μας αντιμετώπιζε, αντιμετωπίζει και θα συνεχίζει να αντιμετωπίζει το θέμα του Ασφαλιστικού με την σοβαρότητα και υπευθυνότητα που απαιτεί το μέλλον όλων μας.
Ένα μέλλον που δεν μπορούμε να το αφήσουμε μόνο στα χέρια των πολιτικών.

Συναδελφικά
Το Διοικητικό Συμβούλιο