07 Φεβ 2007

Επιστολή του Γραμματέα της ΠΑΣΚΕ και Προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε. Γιάννη Παναγόπουλου

Δεχτήκαμε χθές επιστολή του Γραμματέα της ΠΑΣΚΕ και Προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε. συνάδελφου Γιάννη Παναγόπουλου την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια καθώς και την απάντηση του Προέδρου και Γραμματέα του Συλλόγου μας:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Π.Α.Σ.Κ.Ε.)
Σολωμού 13-15, 10682 Αθήνα, http//:www.paske.gr, e-mail:paske@paske.gr

Προς
Πρόεδρο και Γραμματέα
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ως Γραμματέας της κεντρικής ΠΑΣΚΕ, σας ενημερώνω ότι Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ στο χώρο σας είναι ο συνάδελφος Π. Τόγιας, ο οποίος είναι επικεφαλής 15μελούς Σ.Ε. (η σύνθεση της οποίας σας έχει γνωστοποιηθεί).
Ως εκ τούτου θα παρακαλούσα αφενός να αγνοήσετε άτομα που δεν εκφράζουν θεσμικά την παράταξη, γιατί κάθε εμπλοκή σας θα θεωρηθεί ως εμπλοκή στα εσωτερικά της παράταξής μας.

Σ’ αυτό το πνεύμα οφείλετε να κινηθείτε ενόψει της "πρότασης μομφής" εναντίον του συν. Π. Τόγια. Να μην ψηφίσετε και να μην εμπλακείτε στα εσωτερικά της ΠΑΣΚΕ, η οποία υπέδειξε και τον στηρίζει στο αξίωμα αυτό του Προεδρείου.

Γιάννης Παναγόπουλος
Γραμματέας ΠΑΣΚΕ

Και η απάντηση:

Προς τον Γραμματέα της ΠΑΣΚΕ
Συνάδελφο Γιάννη Παναγόπουλο

Αθήνα 7/2/2007

Συνάδελφε,

Η χθεσινή επιστολή που μας απεύθυνες με την ιδιότητα σου σαν νεοεκλεγμένος γραμματέας της κεντρικής ΠΑΣΚΕ δεν ήταν έκπληξη για μας.

Το τελευταίο διάστημα ασχολείσαι με τα τεκταινόμενα στα εσωτερικά ενός πρωτοβάθμιου Συλλόγου (πράγμα απόλυτα θεμιτό σαν Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, αλλά απολύτως απαράδεκτο σαν γραμματέας μιας συνδικαλιστικής παράταξης), και μάλιστα προσπαθείς με την επιστολή σου να επιβάλεις την άποψη που έχεις, στους δημοκρατικά εκλεγμένους συνδικαλιστές ενός Συλλόγου που η ιστορία και η διαδρομή του δεν νομίζουμε να σου δίνει το δικαίωμα να κάνεις κάτι τέτοιο.

Θεωρούμε λοιπόν ότι η επιστολή σου είναι απλά μια συνδικαλιστική γκάφα πρώτου μεγέθους και όχι ωμή εξωθεσμική παρέμβαση στα δρώμενα του Συλλόγου μας αν και εκφράσεις όπως "οφείλετε" ή "να μην ψηφίσετε" μάλλον συνηγορούν στο δεύτερο.

Θα σε παρακαλούσαμε λοιπόν με την ιδιότητα σου σαν γραμματέας της ΠΑΣΚΕ να περιοριστείς στην προσπάθεια να βρεις συναινετικές λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της παράταξης που είσαι επικεφαλής, μιας παράταξης που έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους εργαζόμενους της Εταιρίας μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Άγγελος Νικολάου
Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Α.Ε.Ε.Γ.Α. "Η ΕΘΝΙΚΗ"

Γιάννης Πετσαλάκης