20 Ιουλ 2007

Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2007 - 2008

Η φετινή Συλλογική Σύμβαση που υπογράφηκε, σηματοδοτεί μια σειρά νέων κατακτήσεων για όλους τους εργαζόμενους με ιδιαίτερο προσανατολισμό στους χαμηλόμισθους συναδέλφους.

-         Για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε ειδικό επίδομα αναγνώρισης της προσφοράς στην Εταιρία, των συναδέλφων που έχουν συμπληρώσει 19 χρόνια εργασίας στην Εταιρία μας ή στις συγχωνευθείσες με αυτήν και δεν έχουν πάρει επίδομα ευθύνης. Το επίδομα θα λαμβάνεται ανεξάρτητα αν ο συνάδελφος παίρνει επίδομα ταμείου, lan ή υπογραφής.
Το επίδομα θα είναι ίσο με το 70% του εκάστοτε καταβαλλόμενου επιδόματος υπηρεσίας, δηλαδή 198,11 ευρώ από την 1/1/2007, 204,30 ευρώ από την 1/5/2007, 209,80 ευρώ από την 1/1/2008 και 215,29 ευρώ από την 1/6/2008.
Το μέτρο αυτό θα δώσει μια σημαντική οικονομική ανάσα κύρια στους συναδέλφους των υποκαταστημάτων που δεν έχουν τις ευκαιρίες εξέλιξης των συναδέλφων των κεντρικών υπηρεσιών της Αθήνας.
Το ίδιο ισχύει και για όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στο βοηθητικό προσωπικό και που έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις (19 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στην Εταιρία) για ποσό 100 ευρώ το μήνα, ποσό που θα αναπροσαρμόζεται, δηλαδή από την 1/5/2007 θα είναι 103,11 ευρώ, την 1/1/2008 θα είναι 105,88, ευρώ και 108,66 ευρώ από την 1/6/2008.

-         Οι συνάδελφοί μας που εργάζονται στα υπόγεια της Εταιρίας θα πάρουν 150 ευρώ από την 1/1/2007, 154,67 ευρώ από την 1/5/2007, 158,83 ευρώ από την 1/1/2008 και 162,99 ευρώ από την 1/6/2008.

-         Μειώνεται στο 2% από την 1/1/2008 το επιτόκιο των δανείων ευκολίας και εξαιρετικών περιπτώσεων (μείωση κατά 33%), τόσο για αυτούς που θα πάρουν, όσο και για αυτούς που έχουν ήδη πάρει δάνειο, μειώνοντας έτσι το ποσό της μηνιαίας δόσης.

-         Δίνεται μια επιπλέον πολυετία σε δυο δόσεις σε όλους τους εργαζόμενους.

-         Αυξάνεται κατά 10% το επίδομα βαθμού σε δυο δόσεις.

-         Το απόθεμα που έχει ο κάθε νέος συνάδελφος που καλύπτεται από το ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο 3002/3 αυξάνεται κατά 500 ευρώ.

-         Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την δέσμευση για χορήγηση επιδόματος διακανονιστή ζημιών αποκλειστικής απασχόλησης από την 1/1/2008, όχι μόνο για διακανονιστές ζημιών αυτοκινήτων αλλά για όλους τους διακανονιστές ζημιών της Εταιρίας μας.

-         Τέλος θεωρούμε την θεσμοθέτηση των προσλήψεων των παιδιών συναδέλφων με ιδιαίτερες δεξιότητες, σαν ολοκλήρωση της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια με τις προσλήψεις των παιδιών θανόντων εν υπηρεσία συναδέλφων, όχι μόνο σαν μια ηθική δικαίωση, αλλά και σαν αντιμετώπιση ενός πραγματικού και έντονου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των συναδέλφων.

Μια ακόμα Συλλογική διαπραγμάτευση τέλειωσε με ικανοποιητικές παροχές που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από άλλους εργασιακούς χώρους.
Μια διαπραγμάτευση που ολοκληρώθηκε πετυχημένα χάρη στην στήριξη των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Συλλόγου.

Μπροστά μας ανοίγει η μάχη του ασφαλιστικού.

Θα τη δώσουμε και αυτή όλοι μαζί.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια…

Συναδελφικά

ΥΓ. Μελανό σημείο της διαπραγμάτευσης, η πεισματική άρνηση της Εταιρίας να χορηγήσει το ανθυγιεινό επίδομα στους εργαζόμενους του Τ.Α.Π.Ε. με το πρόσχημα της συγκράτησης των εξόδων.
Το γεγονός βέβαια ότι το οργανόγραμμα – βολεψόγραμμα την ίδια στιγμή ανοίγει ακόμα περισσότερο, θα είναι μάλλον συμπτωματικό!!
Αλλά για το ΤΑΠΕ θα χρειαστεί να επανέλθουμε σύντομα.