31 Αυγ 2007

Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη βασική προτεραιότητα των εργαζόμενων

Ο Σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή της καταστροφής κινητοποιήθηκε για να μπορέσει με τις δυνάμεις του και την βοήθεια όλων των συναδέλφων να προσφέρει μια μικρή βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα.

Παράλληλα κατέθεσε μια συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων προς την Εταιρία έτσι ώστε η Εθνική Ασφαλιστική που πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής ευαισθησίας να δείξει για μια ακόμα φορά το κοινωνικό της πρόσωπο, ένα πρόσωπο που 115 χρόνια τώρα ήταν παρόν σε όλες τις στιγμές που ο τόπος μας δοκιμάζονταν.

Ήδη το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεών μας υλοποιήθηκε αλλά από άλλες ασφαλιστικές Εταιρίες.

Μέχρι και σήμερα η σημερινή Διοίκηση δεν έχει αποφασίσει, βάζοντας σε προτεραιότητα το στενό οικονομικό συμφέρον, αντί για την ανθρωπιά και την προσφορά. Μόνη της "παραχώρηση" η κατά ένα εξάμηνο αναστολή πληρωμής των ασφαλιστηρίων συμβολαίων των πυροπλήκτων πελατών της.
Μήπως δεν έχει να συνεισφέρει για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και βλέπουν με βουρκωμένα μάτια να έχει χαθεί στις φλόγες όλη τους η ύπαρξη;

Εμείς, οι εργαζόμενοι της Εταιρίας μας μπροστά την ουσιαστική κοινωνική απάθεια της Διοίκησης θεωρούμε ότι πρέπει να μπούμε μπροστά, γιατί το όνομα της Εθνικής Ασφαλιστικής πρέπει να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να υιοθετήσει ένα δημοτικό σχολείο, προσφέροντας όλο τον εξοπλισμό που καταστράφηκε και παράλληλα να ενισχύσει όλα τα παιδιά που θα φοιτήσουν σε αυτό με τα σχολικά είδη, καθώς και είδη ρουχισμού.

Ας δείξουμε ότι οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής παραμένουν πάνω από όλα άνθρωποι.

Υπενθυμίζουμε τον αριθμό του λογαριασμού που έχει ανοίξει ο Σύλλογος στην ΕΤΕ για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας.

891-480002/87

Συναδελφικά