27 Σεπ 2007

Για τις εξελίξεις σχετικά με την έξοδο της Εταιρίας μας απο το Χρηματιστήριο

Είχαμε επισημάνει την ζημιά που υφίσταται η δημόσια εικόνα της Εταιρίας μας από την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να αποσύρει την μετοχή μας από το Χρηματιστήριο Αθηνών αποκτώντας το σύνολο των μετοχών της Εταιρίας μας.

Είχαμε ζητήσει από την Διοίκηση της Εταιρίας να βγει ή η ίδια ή η Τράπεζα για να απαλύνει την αρνητική εικόνα που δημιούργησε η Τράπεζα με την κίνησή της.
Θεωρούμε ότι και η παρέμβαση αυτή του Συλλόγου οδήγησε στην χθεσινή έκδοση από πλευράς ΕΤΕ κατηγορηματικής διάψευσης για ενδεχόμενη πώληση της Εταιρίας μας.

Ζητήσαμε παράλληλα να υπάρξει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση στο σύνολο των υπαλλήλων και συνεργατών της Εταιρίας, μιας και αυτοί είναι οι πρώτοι αποδέκτες της ανησυχίας του καταναλωτικού κοινού. Στα πλαίσια αυτά τις αμέσως επόμενες ημέρες πραγματοποιείται η ενημέρωση του agency καθώς και του πρακτορειακού δικτύου πωλήσεων.

Περιμένουμε από την Διοίκηση να προχωρήσει άμεσα στην ενημέρωση του προσωπικού της Εταιρίας μας το οποίο είναι εξαιρετικά ανήσυχο από τις εξελίξεις.
Θα ήταν απαραίτητο στην συνάντηση αυτή να παρευρεθεί και να μιλήσει ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κος Τάκης Αράπογλου για να δώσει με το ειδικό βάρος της θέσης που κατέχει την ακριβή εικόνα της κίνησης αυτής της Τράπεζας, αλλά και για να δεσμευτεί ενώπιον όλων των εργαζομένων για το μέλλον την Εταιρίας μας.

Παράλληλα το Δ.Σ. του Συλλόγου θα ζητήσει αύριο κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας με επιστολή του που θα κατατεθεί μέσω των εκπροσώπων των εργαζομένων, την δέσμευση του Δ.Σ. σχετικά με την βούληση της Εταιρίας μας να εξακολουθήσει να τηρεί όλους τους κανόνες διαφάνειας και εταιρικής διακυβέρνησης που ισχύουν για τις εισηγμένες εταιρίες, ανεξάρτητα αν υποχρεούται πλέον σε αυτό.

Η συνέχιση της διαφάνειας στην λειτουργία αλλά και στην ενημέρωση θεωρούμε ότι θα είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής της Εταιρίας μας, ανεξάρτητα από την επιχειρηματική απόφαση της ΕΤΕ για την έξοδο από το Χρηματιστήριο.

Συναδελφικά
Το Διοικητικό Συμβούλιο