15 Νοε 2007

Ας μην καταντήσει το Επικουρικό μας ελλειματικό όπως κατάντησαν τα άλλα Ταμεία

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που φτάνουν τόσο από δημοσιογραφικές πηγές, όσο και από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για συγχώνευση του Επικουρικού μας Ταμείου με νομοσχέδιο που θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση τον Γενάρη στην Βουλή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θέλει απο την αρχή να κάνει ξεκάθαρη προς όλες τις κατευθύνσεις την θέση του συνόλου των εργαζομένων στην Εταιρία μας, αλλά και την θέση του συνόλου των ασφαλιστικών υπαλλήλων, του συνόλου των εμπλεκομένων στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης:

Δεν θα επιτρέψουμε να καταντήσουν ένα υγιέστατο ταμείο ελλειμματικό, με το πρόσχημα της ίσης ασφαλιστικής μεταχείρισης (προς τα κάτω).

Στην κατεύθυνση των κινήσεων που εδώ και καιρό αναπτύσσουμε (ημερίδα για το ασφαλιστικό, συναντήσεις με πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικούς και εργοδοτικούς φορείς), θα υπάρξει άμεσα κοινή επιστολή Ομοσπονδίας – Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών προς τον Υπουργό κο Μαγγίνα σε πρώτη φάση και παράλληλα θα υπάρξει συνάντηση για κοινή θέση όλων των οργανώσεων που εκπροσωπούν το σύνολο του κόσμου που εμπλέκεται στην Ιδιωτική Ασφάλιση.

Ξεκινάμε με βάση την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επικουρικού μας για την διατήρηση της αυτονομίας του.

Οργανώνουμε τις κινήσεις μας και δεν κατανοούμε γιατί η κυβέρνηση φοβάται τον διάλογο.

Έχουμε την πίστη ότι το Ταμείο μας, ένα ταμείο υγιέστατο σε βάθος χρόνου δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα ταμείο ελλειμματικό που θα αδυνατεί να καταβάλλει τις παροχές του.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι στο πλευρό του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας.

Συναδελφικά
Το Διοικητικό Συμβούλιο