05 Φεβ 2008

Αποχώρηση του συνάδελφου Βαγγέλη Τριανταφύλλου

Η 31η Ιανουαρίου ήταν η τελευταία εργάσιμη ημέρα μου στην ΕΘΝΙΚΗ.

Αισθάνομαι την ανάγκη, απέναντι σε όλους εκείνους τους συναδέλφους και συνεργάτες με τους οποίους μας συνδέει κοινή πορεία τριών σχεδόν δεκαετιών στην εταιρία να αιτιολογήσω την απόφαση μου να αποχωρήσω στα πλαίσια της τελευταίας εθελουσίας αποχώρησης.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Διοίκησης της εταιρίας για την κατάργηση επτά Διευθύνσεων, τρεις από τις οποίες αναβάθμισε σε Συντονιστικές Διευθύνσεις για δε τις υπόλοιπες είχε τη εκφρασμένη βούληση στων αντιστοίχων προϊσταμένων περί αποχώρησης τους.

Η Διεύθυνση Ασφάλισης Μεγάλων Επιχειρήσεων, την ευθύνη της οποίας είχα από το 2005, υποβιβάσθηκε εντασσόμενη κάτω από άλλη Δ/νση, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιου είδους ενημέρωση ή ακόμη και ψόγος για τον τρόπο λειτουργίας της.

Με την κατάργηση της Δ/νσης, αυτομάτως τέθηκα άνευ αντικειμένου, δέκα χρόνια μετά την εκλογή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας στο βαθμό του Διευθυντή. Ύστερα από την εύλογη διαμαρτυρία μου για την πρωτοφανή για τα ήθη και τις πρακτικές της εταιρίας απόφαση σε βάρος μου, μου προτάθηκε το έργο "Ασφάλιση Αυτοκινήτων μέσω του Δικτύου των Υποκ/των της Ε.Τ.Ε.", δηλαδή ένα υποέργο της Δ/νσης Bankassurance που έχει την σχετική αρμοδιότητα.

Η απαξιωτική στο όριο της προσβολής αυτή πρόταση και η προηγηθείσα μεθόδευση, φέρει την σφραγίδα του κυρίου Σπύρου Λευθεριώτη, όπως είμαι σε θέση να βεβαιώσω.

Την πρόταση αυτή αποποιήθηκα, σεβόμενος τον εαυτό μου και την επαγγελματική μου διαδρομή στην εταιρία, αλλά και τους συναδέλφους και συνεργάτες που με τίμησαν και με τιμούν για τις αρχές μου.

Το 1980 μπήκα στην εταιρία όρθιος και βάδισα όρθιος σε οποιοδήποτε πόστο μέχρι σήμερα. Δεν θα συνέχιζα σκυφτός ακόμα κι αν η αποχώρηση μου εξυπηρετεί αυτούς που εμπνεύστηκαν αυτή την άθλια μεθόδευση.

Θέλω να ευχαριστήσω τους δασκάλους μου σε αυτή την δουλειά, τους παλιούς Προέδρους και Γενικούς Διευθυντές της εταιρίας. Μα πάνω απ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου για την συνεργασία και τα οράματα που μοιραστήκαμε.

Βαγγέλης Τριανταφύλλου