20 Απρ 2001

Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ο 2

Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ο 2

Συνάδελφοι,

Χθες, η Κυβέρνηση δημοσιοποίησε τις προτάσεις της για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος με παράλληλη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Αγγλικής εταιρίας που ανέλαβε τη μελέτη.

Επιγραμματικά αναφέρουμε τις προτάσεις:
  • Νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης (από τον μισθό του τελευταίου έτους ή μηνός που ισχύει σήμερα, στο μέσο όρο της "καλύτερης" δεκαετίας!)  Εδώ, μας δουλεύουν!!!
  • Συγχώνευση των ταμείων σε 8.
  • Σύνταξη από τα 35 στα 40 χρόνια εργασίας ή 12.000 ένσημα.
  • Οι εργαζόμενες γυναίκες-μητέρες (...αναγνωρίζοντας την προσφορά τους...!!) θα συνταξιοδοτούνται στα 65 με "bonus" 2 χρόνια για κάθε παιδί.
  • Μεταβατική περίοδος μέχρι το 2006.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  • Αύξηση χρόνου εργασίας!!!
  • Μείωση σύνταξης!!!


Δυστυχώς, η αξιοπρέπεια τόσων χρόνων δουλειάς χιλιάδων εργαζομένων, ρίχνεται στα σκουπίδια!  Είναι οι δυσμενέστερες ρυθμίσεις που έχουν γίνει ποτέ και δείχνουν την απαξίωση του Κράτους προς τον εργαζόμενο.  Με τις ρυθμίσεις αυτές, ισχυρίζονται ότι θα τονώσουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, μειώνοντας ουσιαστικά την βιωσιμότητα των εργαζομένων!!!  Η Κυβέρνηση, με θράσος, καλεί τους κοινωνικούς φορείς σε διάλογο και μάλιστα, με την προκλητική θέση του Υπουργού, κου Γιαννίτση, ότι "τα μέτρα θα εφαρμοστούν ανεξαρτήτως αν συμφωνούν ή όχι οι εργαζόμενοι, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος"...!!!Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση με συμμετοχή του Επιχειρησιακού Συμβουλίου και των εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Τ.Α.Π.Ε., της Εταιρίας και του Επικουρικού Ταμείου.  Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα ενημερωθείτε άμεσα.

Ηδη η Γ.Σ.Ε.Ε. έχει αποφασίσει 24ωρη απεργία στις 26/04/2001, στην οποία πρέπει να υπάρξει καθολική συμμετοχή.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμείνουμε απαθείς σ'αυτή την προκλητική συμπεριφορά, αλλά συσπειρωμένοι να αντιδράσουμε με οποιοδήποτε τρόπο!


Συναδελφικά,
Το Διοικητικό Συμβούλιο