21 Ιαν 2015

Ώρα για επανενεργοποίηση του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει μακρά ιστορία και έχει σημειώσει τεράστιες επιτυχίες καθ' όλη αυτή την πορεία. Ωστόσο, η μνημονιακή εποχή της οικονομικής κρίσης ανέδειξε και όσα κακώς κείμενα υπόβοσκαν κάτω απ' τον μανδύα αυτού του ιστορικού συλλόγου.
 
Στο παρόν, η πρόκληση της επόμενης θητείας θα είναι τετραπλή:
1. Εσωτερικός Κανονισμός Εργασίας
2. Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
3. Προσπάθεια πώλησης της Εταιρίας
4. Επικουρικό Ταμείο

Στα παραπάνω ζητήματα έρχονται να προστεθούν και κάποια μεσο-μακροπρόθεσμα αλλά εξίσου σημαντικά, όπως η σταδιακή αντικατάσταση των μόνιμων εργαζομένων τόσο με ενοικιαζόμενους -γεγονός που αποτελεί κατάφορη αδικία για τους συναδέλφους αυτούς, αλλά και που υποσκάπτει τη διαπραγματευτική θέση μας στο άμεσο μέλλον-, όσο και με συμβούλους.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθίσταται αναγκαία για τις εκλογές που έρχονται η ανάδειξη συναδέλφων που θα μπορέσουν να εισέλθουν στις ως άνω διαπραγματεύσεις χωρίς βαρίδια από κομματικές αγκυλώσεις ή... βεβαρυμμένο συνδικαλιστικό παρελθόν και που θα προσφέρουν πλουραλισμό στην προσέγγιση, στη διεκδίκηση και την ενημέρωση.
Στο πλαίσιο αυτό συγκροτήθηκε μια ομάδα συναδέλφων που επιθυμούν να διεκδικήσουν θέση στις επικείμενες διαπραγματεύσεις μέσα από την ψήφο σας.

Και αυτοί είναι οι:
ΚΟΥΒΑΡΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΑΣΟΥΦΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
ΤΖΑΝΕΤΗΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ)

Με όπλο την εμπειρία μας από τη συμμετοχή στη διευρυμένη διαπραγματευτική ομάδα για τον ΕΚΕ, στην επιτροπή για το Επικουρικό Ταμείο, αλλά κυρίως σε εκείνο το ΔΣ του ΑΤΑΠΕ που επανέφερε την πίστη, την εμπιστοσύνη και τελικά τη λύση του προβλήματος που ταλάνιζε τους περισσότερους απ' τους εργαζομένους, κάνουμε ένα βήμα μπροστά και διεκδικούμε τη ψήφο σας ώστε να διεκδικήσουμε και εμείς με τη σειρά μας σύγχρονες, αλλά πρωτίστως κοινωνικά δίκαιες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως σώμα εργαζομένων.

Η Συνεργασία και η Συναδελφικότητα είναι τα μόνα όπλα στη φαρέτρα των εργαζομένων. Μην τα υποβαθμίζουμε επιλέγοντας, λοιπόν, την αποχή απ' τις εκλογές του Συλλόγου, είτε ψηφίζοντας χωρίς προηγούμενο προβληματισμό τα πρόσωπα που θα μας εκπροσωπήσουν στις σημαντικές αυτές διαπραγματεύσεις.

Συμμετέχουμε, Επιλέγουμε, Συνεργαζόμαστε, Κερδίζουμε.

Συναδελφικά,
Ομάδα Εργαζομένων "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"