28 Φεβ 2018

Με τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μας ξανακάνουμε τον σύλλογο, Σύλλογο

Συνάδελφοι,

Όπως η πρώτη, έτσι και η τελευταία μας ανακοίνωση στα πλαίσια της διαδικασίας, θα ασχολείται με εκείνα που μας ενώνουν. Κάτι το οποίο έχει παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια λόγω των έκτακτων και δυσάρεστων καταστάσεων που είμασταν υποχρεωμένοι αντιμετωπίσουμε. Θα μιλήσουμε για τον Σύλλογο, όχι σαν συνδικαλιστικό όργανο προάσπισης δικαιωμάτων εργαζομένων, αλλά ως ο τόπο έκφρασης της συλλογικότητας ανθρώπων που εργάζονται δίπλα δίπλα.

Δεν ανακαλύπτουμε ξανά τον τροχό. Ο Σύλλογος μας, ως ένας από τους παλαιότερους της χώρας, διέθετε μέχρι πριν κάποια χρόνια εξαιρετικές παροχές για τα μέλη του, πάντα με σκοπό την τόνωση της σχέσης του με κάθε μέλος του ξεχωριστά. Είναι απόλυτη ανάγκη στο άμεσο μέλλον να επαναενεργοποιήσουμε την κοινή παρουσία μας στο πολιτιστικό - κοινωνικό κομμάτι και να επαναφέρουμε τις εκφάνσεις αυτές στη ζωή μας κι έξω από τον στενό εργασιακό χώρο. Και αναφερόμαστε σε κινητοποίηση του Συλλόγου πέραν από την αυτονόητη υποστήριξη προς τη φιλανθρωπική έκφραση των εργαζομένων της Εταιρίας (Ομάδα Εθελοντών Εθνικής Ασφαλιστικής) που ως ανεξάρτητη δομή έχει ήδη δείξει σημαντικό έργο. Εισηγούμαστε, λοιπόν, δράσεις που θα εμφυσήσουν το αίσθημα της κοινότητας, των κοινών συμφερόντων, της σύνδεσης των εργαζόμενών με τον Σύλλογο τους.

Ενδεικτικά:

  • εξασφάλιση κινηματογραφικών, θεατρικών, μουσικών παραστάσεων είτε αποκλειστικά για τα μέλη του Συλλόγου μας, είτε με ιδιαίτερη έκπτωση για την παρακολούθησή τους,
  • προβολές ταινιών, οργάνωση εκδρομών, λογοτεχνικές δραστηριότητες, συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς κ.α.,
  • εμπλουτισμός της ταινιο-, βιβλίο- και δίσκο- θήκης του Συλλόγου,
  • δημιουργική απασχόληση των παιδιών των υπαλλήλων είτε σε χώρο της Εταιρίας, είτε σε μισθωμένο εκπαιδευτήριο κοντά στην Έδρα, τουλάχιστον κατά τις περιόδους των εορτών (Χριστούγεννα, Πάσχα) όποτε τα σχολεία είναι κλειστά,
  • δημιουργία ηλεκτρονικού blog ποικίλης ύλης (στα πρότυπα του εντύπου «Ανοιχτή Επικοινωνία»), αλλά από την πλευρά των εργαζομένων με δικά τους άρθρα, φωτογραφίες κ.λπ.
  • άλλες πιο δύσκολα υλοποιήσιμες κινήσεις που έχουν κατά καιρούς επανέλθει στη συζήτηση, όπως η δημιουργία γυμναστηρίου, μαθήματα χορού εντός της Εταιρίας κ.α.

Η επανεκκίνηση του Συλλόγου θα γίνει με τη συμμετοχή όλων μας μέσω ενός ερωτηματολογίου συνολικής αξιολόγησης του Συλλόγου μας που ανώνυμα και ηλεκτρονικά θα συμπληρωθεί απ’ όσους το επιθυμείτε. Εκεί ο καθένας θα μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του, να καταθέσει προτάσεις και να αξιολογήσει την σχέση του με τον Σύλλογο, με τυπικό και, κυρίως, ποσοτικοποιημένο τρόπο.

Μια τέτοια δυναμική επανενεργοποίηση του Συλλόγου ως σύλλογο εργαζομένων θα μας βοηθήσει να μείνουμε ενωμένοι μπροστά στις δυσκολίες που μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Συνάδελφοι,

H σύντομη προεκλογική περίοδος ολοκληρώνεται σήμερα και μέσα από το μεγάλο πλήθος των ανακοινώσεων μας προσπαθήσαμε να καταγραφούν ΟΛΕΣ οι θέσεις μας σε σχέση με τα υπαρκτά και πιθανά προβλήματα που μας απασχολούν και θα μας απασχολήσουν. Η επόμενη μέρα θα μας βρει ΟΛΟΥΣ από την ίδια πλευρά του τραπεζιού, έτοιμους και διαθέσιμους να συμβάλουμε στην επίλυση τους και ειλικρινά, όπως έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα, θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις δυνάμεις που θα συμμετέχουν στα αρμόδια όργανα του Συλλόγου μας. Δεν υπάρχει για εμάς άλλος τρόπος. Δεν υπήρχε ποτέ άλλος τρόπος. Η Ομάδα Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εύχεται σε όλες τις παρατάξεις καλή επιτυχία.

Συμμετέχουμε, Επιλέγουμε, Συνεργαζόμαστε, Κερδίζουμε.

Ομάδα Εργαζομένων «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Βαλαβάνος Παναγιώτης

Ρωμανόσογλου Χρήστος

Κολέτσος Μιχάλης

Σελλής Νίκος

Κουβαρδάς Γιώργος

Σπυρόπουλος Αποστόλης

Μαραγκάκη Μαρία

Τζανετής Απόστολος

Μπόγρης Γεράσιμος

Τοπιντζής Αλέξανδρος

Νασούφης Γιάννης

Τσάλτας Γεράσιμος

Παπουτσή Πέπη

Τσουκαλάς Μάνος

ΥΓ: Στην ανακοίνωση για το Επικουρικό μας Ταμείο (ΤΕΑΕΑΠΑΕ) αναφερόμαστε σε παραδείγματα «σύμφωνα με το καταστατικό και αγνοώντας τις επιδράσεις του αναλογιστικού ελλείμματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή» όπως χαρακτηριστικά γράφουμε. Ένα έλλειμμα που κάνει τις τρέχουσες συντάξεις (προσωρινά και μέχρι την αναστροφή του πρόσημου) να γίνονται σχεδόν μισές, όπως και ο κ. Χατζάκης αναφέρει. Συνεπώς, δεν προβάλλουμε ούτε ανακρίβειες, ούτε υπερβολές, αλλά το τι προβλέπει το καταστατικό του Ταμείου στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι και, συνεπώς, δεν μεταβάλλει το γεγονός της ανισότητας μεταξύ των ασφαλισμένων. Έστω και μέσα από μια προεκλογική απάντηση, είναι ευτυχές ότι υπήρξε η πρώτη γραπτή δέσμευση με μιας εκ των υποψήφιων παρατάξεων, για την αναγκαιότητα αλλαγών που θα επιφέρουν ισότητα μεταξύ των μελών του Επικουρικού μας Ταμείου. Ήδη κάτι κερδίσαμε.