14 Ιουν 2018

Η Πηνελόπη στο Οργανόγραμμα

Συνάδελφοι,

Η πώληση της Εταιρίας μας οδεύει σε ναυάγιο. Ευτυχώς όχι και η Εταιρία μας που με τη συμβολή των εργαζομένων της και των δικτύων καταγράφει κέρδη που θυμίζουν κατάσταση νηνεμίας κι όχι φουρτούνας.

Όμως, το χειρόφρενο που τράβηξε η Διοίκηση της Εταιρίας μας στο… διοικείν πρέπει να κατέβει καθώς ο χρόνος στις Αγορές τρέχει αμείλικτα. Το πάγωμα στρατηγικών έργων και η αναβολή αποφάσεων σχετικά με το προσωπικό της Εταιρίας μας υποσκάπτουν την ποιότητα και τη διάρκεια της κερδοφορίας της.

Εσωτερική παρακίνηση, ηθική και υλική ικανοποίηση είναι οι τρεις παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν έναν εργαζόμενο σε υπεραπόδοση. Αν για το πρώτο η Διοίκηση δεν μπορεί να κάνει κάτι, σίγουρα μπορεί να διευκολύνει τα άλλα δύο μέσω μιας μελετημένης παρέμβασης στα οργανογράμματα που θα αμβλύνει τις παραφωνίες που παρατηρούνται σήμερα.

Στοχευμένες ενέργειες σε νευραλγικά κομμάτια είναι απαραίτητες για να ξεκλειδωθεί η δυναμική της Εταιρίας. Υπάρχει υποστελέχωση αλλά και ανάγκη εκπαίδευσης του προσωπικού. Πολλοί συνάδελφοι αναλαμβάνουν ευθύνες και εργασίες πέραν των αρμοδιοτήτων τους υπό καθεστώς αυξημένης πίεσης.

Η Ομάδα Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έχει τοποθετηθεί σε διάφορα υστερόγραφα προηγούμενων ανακοινώσεών της για την ανάγκη να προχωρήσει η Διοίκηση σε παρεμβάσεις επί του οργανογράμματος της Εταιρίας μας. Ως πότε θα βασίζεται η απόδοση της Εταιρίας στο φιλότιμο των εργαζομένων της; Ως πότε θα εφάπτεται η πορεία της Εταιρείας στην ατέρμονη, αφιλόξενη και επισφαλή διαδρομή της πώλησης;

Αναφορικά με το περί αξιοκρατίας, η Ομάδα Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δεν χρειάζεται καν να τοποθετηθεί. Είναι πολιτική της θέση. Σίγουρα όταν τα κουκιά είναι μετρημένα, υπάρχει αναβρασμός για το ποιος και πώς θα τα μοιράσει. Αλήθεια δέχεται η Διοίκηση υποδείξεις για πώς θα μοιραστούν τα… κουκιά;

Ομάδα Εργαζομένων «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Η Σ.Ε.

ΥΓ: Καταλαβαίνουμε ότι έχετε συνηθίσει τη λέξη «οργανόγραμμα» να τη συνδέετε με Τομείς (ή Αναπληρώσεις) και Διευθύνσεις. Ρωτήστε και εκείνους τους υπαλλήλους που από αύριο σε αύριο μετρούν από το 2012 για τις Υπηρεσίες που τους υποσχέθηκαν.