11 Ιουλ 2019

Ποιος θα πυροβολήσει τελευταίος την Ελπίδα;

Με το πέρας της διαδικασίας της εθελούσιας και των Εθνικών Εκλογών, η Εταιρεία μας βρίσκεται σε μια μετέωρη φάση σε διάφορα επίπεδα. Κανείς δεν γνωρίζει την πορεία της διαδικασίας πώλησης, κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με την Διοίκηση, κανείς δεν γνωρίζει πως θα καταλήξει η διαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης και του ΕΚΕ, κανείς δεν γνωρίζει εάν ασχολείται κάποιος πραγματικά με τις προσδοκίες του ανθρώπινου δυναμικού αυτής της Εταιρείας.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες της Διοίκησης για μια «καλή συμφωνία» μιας διετούς σύμβασης με «συμβολικές» αυξήσεις, δείχνει τον τόνο αυτής της κατάστασης και ειλικρινά απορούμε εάν υπάρχει έστω και ένας εργαζόμενος που να μην νιώθει θιγμένος από αυτή την πρόταση. Σε μια τόσο δύσκολη πορεία ετών, οι εργαζόμενοι έβαλαν πλάτη καθόλη την διάρκεια και με αυταπάρνηση, ψυχραιμία και λογική δέχθηκαν κάθε απόφαση που ήταν ενάντια στο συμφέρον τους. Πλέον, με όλες τις συνθήκες να είναι ξεκάθαρα πιο ευνοϊκές, η ίδια Διοίκηση (πάνω – κάτω) τους ζητά να παγώσουν τις ελπίδες τους.

Να τις παγώσουν, προσμένοντας σε τι;

Εφόσον πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία πώλησης, η σύμβαση που διαπραγματευόμαστε αυτή την στιγμή πρέπει να ενσωματώνει τις δίκαιες απαιτήσεις μας και όχι το άνισο αποτέλεσμα μιας πιεσμένης διαπραγμάτευσης.

Η Συνεργασία, συνεπής με την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων της Εταιρείας, ζητά την δίκαιη έκβαση στην διαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης. Μιας σύμβασης που θα μας παρέχει εκτός από εργασιακή ηρεμία, ιδιαίτερα  σε μια δύσκολη περίοδο που αναμένεται να ακολουθήσει, αφού ανοίγει νέος κύκλος επαφών και διαπραγματεύσεων για την  πώληση της Εταιρίας, κυρίως ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ανταμοιβή για τις προσπάθειες των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια της συνεχιζόμενης κερδοφορίας. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να υπενθυμίσουμε στην Διοίκηση ότι οι εργαζόμενοι αυτής της Εταιρίας έχουν μάθει να διεκδικούν και να κερδίζουν τις μάχες για την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων τους.

Υ.Γ. 1 : Θεωρούμε αυτονόητη την αντίστοιχη επιβράβευση των συναδέλφων, που εργάζονται δίπλα μας, μέσω ICAP.

Υ.Γ. 2: Επαναφέρουμε την πρόταση του Συλλόγου για σταδιακή ενσωμάτωση των συναδέλφων μέσω ICAP στο τακτικό προσωπικό της Εταιρίας. Πρέπει να σταματήσει αυτή η εκμετάλλευση.

Υ.Γ. 2 : Σχετικά με το χρονίζον θέμα των αρμοδιοτήτων των υποκαταστημάτων, ελπίζουμε η σύσταση της σχετικής Επιτροπής να μην εντάσσεται στην στρεβλή τακτική του “όταν δεν θες να κάνεις κάτι, φτιάξε μια Επιτροπή”

Υ.Γ. 3 : Οι περιορισμένες προσλήψεις ειδικών συμβούλων και ICAP δεν λύνουν τα προβλήματα. Η εντατικοποίηση της εργασίας είναι πολύ έντονη μετά την αποχώρηση 120 συναδέλφων μας. Θέση μας είναι ότι η Διοίκηση πρέπει να προχωρήσει σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε την Διοίκηση να συνεργαστεί με τον Σύλλογο ώστε να βρεθεί λύση και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.