06 Δεκ 2019

Οι λέξεις φέρουν φορτίο και εμείς ευθύνη

Συνάδελφοι,

Η Δημοκρατία είναι άθλημα ισορροπιών. Είναι διαρκής αγώνας μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, των εργοδοτών με τους εργαζόμενους, των πολιτών με το κράτος και ούτω καθεξής.

Όταν αυτές οι ισορροπίες διαταράσσονται βίαια, τα αντανακλαστικά της κοινωνίας απέναντι στην αυθαιρεσία είναι απαραίτητο να είναι σε εγρήγορση και να αντανακλούν το υγιές δημοκρατικό μας αίσθημα. Και εκεί έρχεται η δική μας ευθύνη. Ευθύνη για την ΜΗ ΑΝΟΧΗ απέναντι στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία, τον ολοκληρωτισμό και την απουσία λογοδοσίας.

Όπως στην περίπτωση Γρηγορόπουλου, τα γεγονότα του κοινού μας βίου φέρουν ένα φορτίο που ηλεκτρίζει τις σκέψεις μας και πυροδοτεί τις αντιδράσεις μας. Φορτίο όμως έχουν και οι λέξεις. Η επιλογή των λέξεων υποδηλώνει είτε άγνοια, είτε πρόθεση.

Μπορεί κανείς να αντιλαμβάνεται ως «θάνατο» τη δολοφονία ενός ανήλικου από αστυνομικό; Λες και η απώλεια της ζωής του Αλέξη Γρηγορόπουλου να προήλθε από φυσικά αίτια, από κάποιο ατύχημα, από έναν κεραυνό.

Σήμερα θα αποχωρήσουμε το αργότερο στις 16:00 λόγω των κινητοποιήσεων /προγραμματισμένων πορειών, λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ομάδα Εργαζομένων «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Η Σ.Ε.