25 Φεβ 2020

Τοποθέτηση Συνεργασίας στην Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. 2020

Παρατίθεται η τοποθέτηση του Γεράσιμου Μπόγρη, εκπροσώπου της Ομάδας Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:

(έναρξη τοποθέτησης)

Συνάδελφοι,

Μας διαβεβαιώνουν ότι «η διαδικασία της πώλησης συνεχίζεται κανονικά». Αυτό δεν μας ηρεμεί καθόλου όταν καταλαβαίνει κανείς το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει.

Από τη μία η Τράπεζα που μας έχει βγάλει οριστικά από το στρατηγικό της πλάνο, όπως αποδεικνύει η απραξία σε επενδύσεις καίριας σημασίας (βλέπε μηχανογραφικό). Από την άλλη, έχουμε τη Fosun η οποία στο πολύ πρόσφατο παρελθόν έδειξε σημάδια αναξιοπιστίας. Και μιλώ για την υπόθεση της πορτογαλικής ασφαλιστικής και του μεριδίου της Folli Follie.

Επιπλέον, για τη CVC έχουμε πληροφορίες από εργαζόμενους στον Όμιλο Υγεία ότι η στάση της απέναντι στους εργαζόμενους έχει γίνει αρκετά σκληρή.

Μπροστά σε αυτό σκεφτόμαστε εάν αυτά που μας χωρίζουν, εμάς τους εργαζόμενους μεταξύ μας, αλλά κυρίως τους εργαζόμενους με το συνδικαλιστικό μας όργανο, είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν.

Η απάντηση είναι προφανώς όχι. Και αυτή την απάντηση τη δώσαμε στη μεγάλη συμμετοχή μας στην απεργία για τους συναδέλφους μέσω ICAP.

Το μεγάλο ζήτημα των επόμενων μηνών και ετών είναι το κατά πόσο θα παραμείνουμε ενωμένοι και πιστοί σε αυτά που μας ενώνουν:

  • τις συνθήκες εργασίες,
  • τη διατήρηση και βελτίωση των μισθών και των παροχών μας,
  • τη διατήρηση και προστασία του ωραρίου,
  • την προστασία της εργασίας (όχι απολύσεις),
  • τον σεβασμό των εργαζομένων. Ξέρετε, εάν ο αέρας της αγοράς φυσήξει στελέχη προς τις υψηλές βαθμίδες της ιεραρχίας, ο σεβασμός αυτός τίθεται εν αμφιβόλω.

Σε αυτά πρέπει να απαντά και θα απαντά ο Σύλλογος, όσο εμείς του δίνουμε αξία με τη συμμετοχή και την παρουσία μας.

Πριν κλείσω να πω ότι η Ομάδα Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θεωρεί κλειδί την ενσωμάτωση στο μόνιμο, όπως λέμε, προσωπικό των συναδέλφων μέσω ICAP. Οι λόγοι δεν είναι μόνο ηθικοί, καθώς επί χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Εταιρίας. Είναι και πρακτικοί. Χρειαζόμαστε προσωπικό. Η εθελουσία άφησε κενά, πολλά από αυτά δημιουργήθηκαν από εκεί που δεν τα περίμενε. Βέβαια, από τότε, από την ολοκλήρωση του προγράμματος, το μόνο οργανόγραμμα που βγήκε απλώς ανακάτεψε την τράπουλα, δεν πρόσθεσε χαρτιά. Χρειαζόμαστε προσωπικό. Για το Ομαδικό Συμβόλαιο. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, όπως αυτές που αναφέρθηκαν, δεν προσφέρει μόνιμη λύση για τη βιωσιμότητά του, παρά μόνον δίνεται παράταση σε έναν βέβαιο θάνατο.

Συνάδελφοι,

Η Ομάδα Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις ή διαφωνίες που εξέφρασαν τα εκλεγμένα της μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου, θεωρεί επιτυχημένη τη μεγάλη εικόνα. Σε αυτή δίνουμε τη συγκατάθεσή μας και σας καλούμε να δώσετε κι εσείς.

(τέλος τοποθέτησης εκπροσώπου)

Ομάδα Εργαζομένων «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Η Σ.Ε.

ΥΓ: Δυστυχώς, από την αρχή μέχρι το τέλος η Συνέλευσή μας χαρακτηρίστηκε από χάβρα και βαβυλωνία. Η Ομάδα Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θα προσπαθήσει την επόμενη φορά να εξασφαλιστεί καλύτερη ηχητική κάλυψη καθώς αυτή τελικά ευνόησε μια εικόνα που έκανε την συνέλευση να μοιάζει περισσότερο διεκπεραιωτική, ενώ αποτελεί τον πλέον γόνιμο χώρο συζήτησης των κοινών ζητημάτων μας. Δόθηκε μια εικόνα που δεν τιμά ούτε τους ομιλητές συναδέλφους, ούτε τους συνομιλούντες εργαζόμενους.