10 Ιουν 2020

Αυξήσεις στο ομαδικό των ICAP

Οι συνάδελφοι μας μέσω ICAP ενημερώθηκαν εχθές το απόγευμα σχετικά με τις αυξήσεις ασφαλίστρου που θα επιβαρυνθούν για το ομαδικό τους συμβόλαιο. Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία από το ΔΣ του Συλλόγου καθώς η Συνεργασία διαφώνησε. Διαφωνήσαμε γιατί πραγματικά μας εκπλήσσει το γεγονός ότι σε μια περίοδο που ο Σύλλογος μας διεκδικεί μισθολογικές αυξήσεις για τους συναδέλφους μέσω ICAP, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και με απεργιακές κινητοποιήσεις, έρχεται η Διοίκηση της Εταιρίας και όχι μόνο δεν προχωράει σε μισθολογικές αυξήσεις αλλά σε συνεργασία με τον Σύλλογο συμφωνεί  αύξηση ασφαλίστρων  για το ομαδικό τους συμβόλαιο.

Θεωρήσαμε ότι το να απορροφήσει η Εταιρία τις ζημιές που τυχόν θα προκύψουν στο ομαδικό συμβόλαιο των συναδέλφων μέσω ICAP είναι πραγματικά η ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους, μέχρις ότου προχωρήσει σε μισθολογικές αυξήσεις που θα τους δίνουν μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να καταβάλουν ένα αυξημένο ασφάλιστρο για το ομαδικό τους συμβόλαιο. Με αυτό το σκεπτικό καταψηφίσαμε την συγκεκριμένη πρόταση.

Κύριε Διευθύνων, ελπίζουμε ότι με την ίδια συνέπεια και ταχύτητα που η Εταιρία κινήθηκε για να επαναπροσδιορίσει το ασφάλιστρο του ομαδικού συμβολαίου των συναδέλφων μέσω ICAP, η οποία αύξηση ασφαλίστρου είναι ασφαλιστικά σωστή, με την ίδια συνέπεια και ταχύτητα, θα κινηθείτε για την αποκατάσταση της μισθολογικής αδικίας που υφίστανται οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι επι σειρά ετών.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα συναδέλφων μετά τις κατακόρυφες μισθολογικές μειώσεις που υπέστησαν το 2012 δεν έχουν πάρει καμία αύξηση. Ολοκληρώνεται έτσι μια δεκαετία σχεδόν που οι συνάδελφοι μας δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ αύξηση παρότι από όλους μας, συμπεριλαμβανομένης της Διοίκησης, αναγνωρίζεται η προσφορά τους στην καλή πορεία και στην κερδοφορία της Εταιρίας.

Ειδικά σήμερα που ο βραχνάς της πώλησης φαίνεται να απομακρύνεται, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για δικαιολογίες και καθυστερήσεις, για αυτό το λόγο σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε μισθολογικές αυξήσεις στους συναδέλφους μέσω ICAP και να αποκαταστήσετε ως ένα βαθμό την αδικία που υφίστανται.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.