16 Ιουν 2020

Γιατί το Ταμείο αποφασίζει να μην πάνε τα παιδιά μας κατασκήνωση;

Συνάδελφοι,

Στις 3/6/2020 πληροφορηθήκαμε ότι το Δ.Σ. του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ) αποφάσισε ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και με κύριο γνώμονα την προστασία των ασφαλισμένων και των οικογενειών τους να αναβάλει, για την τρέχουσα χρονιά, το κατασκηνωτικό του πρόγραμμα. Την ίδια μέρα ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι οι παιδικές κατασκηνώσεις, τόσο οι κρατικές όσο και οι ιδιωτικές, θα λειτουργήσουν κανονικά με αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ήδη αρκετοί συνάδελφοι έχουν επικοινωνήσει με το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και έχουν ζητήσει να επανεξεταστεί το θέμα των παιδικών κατασκηνώσεων. Ο λόγος είναι προφανής. Όταν τα σχολεία κλείσουν σε λίγες μέρες τα παιδιά μας δεν μπορούν να μείνουν με τον παππού και την γιαγιά διότι οι περισσότεροι/ες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Δεν πρέπει να θέσουμε τις ζωές τους σε κίνδυνο. Οι γονείς από τη άλλη καλούνται να επιστρέψουν στην εργασία τους με αυξημένες πλέον υποχρεώσεις σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Ταυτόχρονα οι περισσότεροι δήμοι έχουν αναστείλει την λειτουργία των δημοτικών summer camp. Έτσι η συμμετοχή του παιδιού σε ένα κατασκηνωτικό πρόγραμμα ή σε ένα ιδιωτικό summer camp, εφόσον η ηλικία του δεν επιτρέπει την συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα, φαντάζει μονόδρομος για τους περισσότερους γονείς.

Είναι αντιληπτό ότι οι άνθρωποι του Ταμείου δεν προλαβαίνουν να τρέξουν την διαδικασία επιλογής και συμφωνίας με συγκεκριμένη κατασκήνωση προκειμένου να φιλοξενηθούν τα παιδιά των ασφαλισμένων. Για αυτό προτείνουμε η κατασκήνωση να επιλέγεται από τους γονείς και το Ταμείο να καταβάλει το ποσό που θα αποφασιστεί μετά την προσκόμιση των απαραίτητων παραστατικών. Θεωρούμε ότι είναι μια λύση που διευκολύνει τους γονείς να επιλέξουν την κατασκήνωση ή το summer camp που τους εξυπηρετεί ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσει το Δ.Σ. του Ταμείου από οποιαδήποτε ευθύνη μπορεί να του καταλογιστεί σε περίπτωση που ο κατασκηνωτικός χώρος που θα επέλεγε δεν θα τηρούσε τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Καλούμε όσους συναδέλφους συμφωνούν με την πρόταση μας ή έχουν κάποια άλλη πρόταση σχετικά με τις κατασκηνώσεις να απευθυνθούν απευθείας στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης επιλέγοντας https://www.teaeapae.gr/epikoinonia/ ή στέλνοντας mail στο info@teaeapae.gr.

Μπορείτε να κοινοποιείτε τις επιστολές σας στο mail της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (synergasia.syllogos@gmail.com)

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.