17 Ιουν 2020

Η Επικουρική πλειοψηφία του Συλλόγου μας

Συνάδελφοι,

Σε αντιδιαστολή με τη συνδικαλιστική ανυπαρξία υπάρχει και η συνδικαλιστική υπερευαισθησία που μπορεί να κάνει κάποιον να υπερασπίζεται τρίτους όχι ως ένδειξη αλληλεγγύης (κάτι που θα όφειλε) αλλά κατά κάποιον τρόπο σαν γραφείο Τύπου τους. Στην πρόσφατη δε περίπτωση τέτοιας υπεράσπισης, η πλειοψηφία του Συλλόγου μας ένιωσε την ανάγκη να σηκώσει ένα γάντι που… δεν της πετάχτηκε. Τέτοια η επιθυμία της για εντυπωσιοθηρία που την ανάγκασε όχι μόνο να απαντήσει αλλά να το πράξει με έωλα επιχειρήματα και με λογικά άλματα σχετικά με καθαυτό το θέμα. Εκείνο της παροχής δωρεάν κατασκηνωτικής σεζόν, όπως λέγεται.

Μας πληροφορεί ότι οι κατασκηνώσεις θα είναι κλειστές μέχρι τις 28/6. Μα πώς αλλιώς να γίνει αφού οι κατασκηνώσεις πάντα ανοίγουν μετά το κλείσιμο των σχολείων;!; Μας υποδεικνύει την απόφαση του ΤΥΠΕΤ να μην ανοίξει τις κατασκηνώσεις του παραβλέποντας το γεγονός ότι άλλα ταμεία αποφάσισαν να τις ανοίξουν και άλλα ταμεία (που δεν έχουν δικές τους) αποφάσισαν ήδη την παροχή. Το ΤΥΠΕΤ ίσως θεώρησε το διοικητικό και οικονομικό κόστος της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις κατασκηνώσεις του ασύμφορο και, μάλιστα, για μια παροχή του σε είδος και όχι μια κερδοσκοπική του δραστηριότητα. Μήπως να εισηγηθούμε και την διακοπή της παροχής σχολικών ειδών μιας και τα σχολεία μπορεί να αποτελέσουν πηγή κρουσμάτων; Κι ας τα έχει ανοίξει η Κυβέρνηση.

Με αυτά τα «στιβαρά» επιχειρήματα μας κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς για ελαφρότητα ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας τη στιγμή που δεν υποδείξαμε στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους σε κατασκήνωση, αλλά υπερασπιστήκαμε εκείνους που θα το επιλέξουν καθώς δεν έχουν άλλη λύση δεδομένων των συνθηκών. Και τους στηρίξαμε καλώντας το Επικουρικό Ταμείο να προσφέρει μια παροχή που δίνεται τα τελευταία χρόνια σε όσους το επιλέξουν, άσχετα αν κάποτε το επέλεγαν ξέγνοιαστα, ενώ τώρα ως ύστατη λύση.

Ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας που κάποτε κατηγορηθήκαμε ως «υπερευαίσθητοι» όταν εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για την ταχύτητα της ανταπόκρισης της Εταιρίας μας στις πρωτόγνωρες συνθήκες, ερχόμαστε τώρα να κατηγορούμαστε ως «επιπόλαιοι» και «απερίσκεπτοι».

Δεν θα πλειοδοτήσουμε σε ευαισθησία. Στην ίδια όχθη των προβλημάτων είμαστε όλοι. Ας σταθούμε σε αυτό.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.

Εύλογο ΥΓ: Η υπερευαισθησία της πλειοψηφίας του Συλλόγου να υπερασπιστεί το Επικουρικό Ταμείο, γιατί δεν εκδηλώθηκε και όταν αναδείξαμε το θέμα της εξίσωσης των εισφορών-παροχών; Ένα θέμα που αγγίζει την τσέπη όλων και συνιστά αδικία κατά των νεότερων ασφαλισμένων; Σιωπή στο δωμάτιο.