05 Αυγ 2020

Ασφαλής επάνοδος και προβληματισμοί

Αυτός ο διαφορετικός Αύγουστος είναι μια πρόκληση ισορροπίας μεταξύ της ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης και της έγνοιας για την ασφάλεια και την προστασία από τον κορονοϊό.

Μαζί με τις ευχές μας για καλές διακοπές, υπερθεματίζουμε τις συστάσεις της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού για την εξασφάλιση της καλής υγείας των εργαζομένων της Εταιρίας και των οικογενειών τους.

Πέραν από αυτό και έχοντας ως γνώμονα τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, προτείνουμε στη Διοίκηση της Εταιρίας να υιοθετήσει την τακτική που ακολουθούν πολλές από τις εταιρίες (τράπεζες, βιομηχανίες κ.α.) της χώρας. Συγκεκριμένα, προτείνουμε τηλεργασία για 15 ημέρες των συναδέλφων μετά το πέρας της καλοκαιρινής τους άδειας.

Με τον τρόπο αυτό κρίνουμε ότι εξασφαλίζεται η υγεία των εργαζομένων της Εταιρίας και η ίδια η Εταιρία, ειδικά μετά από αυτήν τη δύσκολη συγκυρία επαυξημένου κινδύνου.

Έχοντας κατά νου αυτά, σας καλούμε να «γεμίσετε τις μπαταρίες σας» ώστε να έχετε δυνάμεις να υποδεχτείτε τους αγοραστές της Εταιρίας, τώρα που η πώληση προχωρά με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς. Ή μήπως όχι;

Πριν κλείσουμε, θα θεωρούσαμε σοβαρή παράλειψη να μην ευχηθούμε ολόθερμα στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων της Εταιρίας μας ταχεία ανάρρωση. Πάντα, ακόμη και σε εκ φύσεως συναγωνιστικούς χώρους όπως ο συνδικαλιστικός ή ο εργασιακός, ισχύει για εμάς η φράση του Αντρέ Μπρετόν, στην οποία κι ο ίδιος ο Ι. Πετσαλάκης έχει επανειλημμένα αναφερθεί, «σε κάθε ερώτηση, μία είναι η απάντηση: ο Άνθρωπος».

Καλό καλοκαίρι.

Ομάδα Εργαζομένων «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Η Σ.Ε.

ΥΓ: Καλούμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Αναθεωρητικού Συμβουλίου για την αξιολόγηση των συναδέλφων να μπουν στην ουσία των υποθέσεων και των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί. Κάθε άλλη προσέγγιση υποσκάπτει τον θεσμό του Αναθεωρητικού Συμβουλίου και την ίδια τη διαδικασία της αξιολόγησης. Τα πρώτα μηνύματα πάντως δεν είναι ενθαρρυντικά.