04 Φεβ 2021

Άδειασμα χωρίς προηγούμενο

Είναι το χτύπημα της πανδημίας ή μια επιβλαβής απρονοησία; Είναι το σίριαλ της πώλησης της Εταιρίας ή η έλλειψη διοικητικών ικανοτήτων; Είναι οι «συσχετισμοί των δυνάμεων» που ικανοποιούνται ή το έλλειμμα κατανόησης των επιχειρησιακών αναγκών;

Εδώ και καιρό, λοιπόν, στην Εταιρίας μας έχουν καταλυθεί όλες οι βασικές αρχές management. Γενικοί Διευθυντές παραδέχονται ανερυθρίαστα ότι de facto δεν έχουν δύναμη να κάνουν μια μετάθεση ή μια προαγωγή χωρίς την έγκριση ενός παρα-κονκλάβιου. Με κινήσεις που κινούνται μεταξύ αδιαφορίας και χλεύης, ολόκληροι Τομείς μένουν κενοί και χωρίς επαρκές προσωπικό καταλήγοντας στο σημαντικότερο: η λειτουργικότητα της Εταιρίας απέναντι στους συνεργάτες και πελάτες της να υπολείπεται κατά πολύ των επιθυμητών επιπέδων.

Μετά από ένα έτος εντός της πανδημικής περιπέτειας, ολόκληρα κομμάτια δεν έχουν εξοπλιστεί με φορητούς υπολογιστές. Οι συνάδελφοι από τα καταστήματα υποβάλλονται (με πρόσχημα την πανδημία) σε πείραμα προσομοίωσης ανεργίας. Και αυτά είναι μόνο η αρχή στο άνοιγμα του φακέλου «ζόφος» που επιχειρεί η Ομάδα Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Σίγουρα το επίκαιρο ζήτημα για την πώληση ή μη της Εταιρίας μας κυριαρχεί στον προβληματισμό και τη σκέψη μας. Δεν πρέπει όμως να την μονοπωλεί, γιατί θα οδηγηθούμε σε αυτό που έχει επιλέξει η Διοίκηση. Την απονέκρωση και απονεύρωση ολόκληρων μονάδων της Εταιρίας.

Η Σ.Ε.