24 Μαρ 2021

200 λόγοι να νιώθεις άβολα

Λόγω της πανδημίας, η επέτειος των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 περιλαμβάνει μια σύμπτωση με οξύμωρη ανάγνωση. Το «Ελευθερία ή Θάνατος», βασικός ιδεολογικός άξονας τους Αγώνα, αντηχεί πλέον στους τοίχους του δωματίου μας, βαρύ φορτίο σε αυτή τη συγκυρία μιας και η ελευθερία να ζήσεις μπορεί να σε οδηγήσει σε θάνατο.

Από τα πολλά που μπορούμε να διαλέξουμε, σε αυτή την ανακοίνωση, επιλέγουμε την ανάγκη για συμμετοχή. Χωρίς τη συμμετοχή του καθενός στη δημόσια ζωή δεν θα υπήρχαν επαναστατικά ασκέρια από τη μία, ούτε λαϊκή κυριαρχία, όπως απαιτούν τα Συντάγματα των καταστατικών κειμένων του νεοσύστατου κράτους (Συντάγματα Εθνοσυνελεύσεων). Χωρίς τη συμμετοχή δεν υπάρχει έλεγχος. Χωρίς έλεγχο δεν υπάρχει Δημοκρατία.

Η δική μας υποχρέωση είναι η συμμετοχή. Συμμετοχή στα συλλογικά όργανα που θα μας δώσει την δυνατότητα να έχουμε λόγο στο μέλλον μας ως εργαζόμενοι, της πιο ιστορικής ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας μας. Και η ιστορία γράφεται από όλους μας.

Υ.Γ. Συνάδελφοι, είμαστε ελεύθεροι,  γιατί κάποιοι ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑΝ τα πάντα για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. 400 χρόνια σκλαβιά.  Ονόματα ηρώων του 1821, που γεμίζουν βιβλία και αποτελούν το παράδειγμα είναι η κληρονομιά μας. Δυστυχώς σήμερα η λέξη "ήρωας" αντικαταστάθηκε από τη λέξη "προδότης". Το χρήμα κ οι θρόνοι έγιναν για κάποιους η σημαία. Η λέξη " ξεπούλημα" έγινε ιδεολογία. Το μήνυμα μας προς τη Διοίκηση της ΕΤΕ και το ΤΧΣ είναι «Μη γίνετε Ιούδες για τριάκοντα αργύρια».  Εμπνευστείτε από την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, αντισταθείτε και αγωνιστείτε όπως έκαναν και οι πρόγονοι μας. Πείτε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για αυτή την Εταιρία,  που οικοδομήθηκε πάνω σε αξίες και αρχές, με όραμα για τους Έλληνες, για την Ελλάδα. Οι ευθύνες όσων ξεπουλούν εθνικό πλούτο δεν παραγράφονται! Θα είμαστε εδώ πάντα για να σας το θυμίζουμε.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.