05 Μάι 2021

Πρώτη Μαΐου - Πρώτη Ασφαλιστική

Συνάδελφοι,

Άλλοι μιλούν για τάξεις, άλλοι για ανισότητες, άλλοι για stakeholders. Όπως και να το λένε, η ουσία είναι ότι κοινό συμφέρον είναι να πλέει υγιές το «καράβι» μας. Μέχρι εκεί.

Από εκεί και πέρα, οι δρόμοι μας χωρίζουν. Και χωρίζουν κάθε φορά που προσλαμβάνονται συνάδελφοι είτε ως ειδικοί σύμβουλοι, είτε μέσω ICAP. Κάθε φορά, δηλαδή, που εμμέσως συρρικνώνεται το σώμα των εργαζομένων το οποίο καλύπτεται από τις πρόνοιες των συλλογικών μας συμβάσεων και κανονισμών. Κάθε στιγμή που συνεχίζεται η εκμετάλλευση των συναδέλφων μέσω ICAP. Κάθε φορά που θέσεις προϊσταμένων καλύπτονται από ειδικούς συμβούλους ενώ παραγκωνίζονται αξιόλογοι συνάδελφοι. Κάθε φορά που οι συνάδελφοι στα υποκαταστήματα αντιμετωπίζονται σαν παρίες και σαν ικέτες αρμοδιοτήτων.

Και κάθε φορά που ο νέος μέτοχος -εάν ευοδωθεί το «Bacardi deal» τους- θα επιχειρήσει να προσβάλλει την ουσία των εργασιακών μας κεκτημένων. Κάθε φορά που οι διάφορες «μεταρρυθμίσεις»-απορρυθμίσεις επιτρέψουν κληματσίδες της εργασιακής ζούγκλας να εισέλθουν στην Πρώτη Ασφαλιστική.

Αν και η ολιγοήμερη περίοδος των εκλογών, ως διαδικασία, μεγεθύνει τις διαφορές μας (πώς θα μπορούσε αλλιώς άλλωστε;), οι εργαζόμενοι στην Πρώτη Ασφαλιστική και ο Σύλλογός μας είμαστε ένα. Μισθοί, ωράρια, δικαιώματα δεν θα πληγούν στο όνομα οποιουδήποτε C-level αλεξιπτωτιστή. Αυτή είναι και η τιμή που αποτίνουμε για τους αγώνες που έχει κάνει ο εργαζόμενος κόσμος. Αυτή είναι η δέσμευσή μας για το μέλλον.

Είναι η Πρώτη Μαΐου στην Πρώτη Ασφαλιστική.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.