08 Οκτ 2021

Περιμένοντας τον Γκοντό

Συνάδελφοι,

Από εκεί που η πώληση της Εταιρίας μας έπαιζε τον ρόλο των Βαρβάρων του Κ. Καβάφη (Περιμένοντας τους Βαρβάρους), τώρα οι εργαζόμενοι τελούν Περιμένοντας τον Γκοντό του Σ. Μπέκετ.

Έχοντας λάβει την επίσημη ενημέρωση από την DG Comp για τη μη κατάθεση του φακέλου εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από την CVC, αναρωτιόμαστε για πόσο καιρό ακόμα οι ζωές μας και οι ζωές των οικογενειών μας θα παραμένουν γκρίζες φιγούρες στο παρασκήνιο μιας διαδικασίας που δεν έχει τελειωμό.

Η Διοίκηση της Εταιρίας επιδίδεται με επιτυχία σε κάθε λογής επικοινωνιακές αυτοεπιβραβεύσεις, εγκαταλείποντας το προσωπικό της στο αδιέξοδο μιας ατέρμονης αναμονής αποφάσεων για τις συλλογικές της συμβάσεις, την αναδιοργάνωση μονάδων και την εξέλιξη του προσωπικού. Πώς θα αποτραπεί η ηθική αλλοίωση του χαρακτήρα της Εταιρίας και η συναισθηματική και υλική καθίζηση των εργαζομένων της;

Ζητάμε από τη Διοίκηση να σταθεί στο ύψος που επιβάλλει η ιστορία, το μέγεθος και η κερδοφορία της Εταιρίας και να προσέλθει σε γόνιμο διάλογο για:

  • την υπογραφή της νέας Επιχειρηματικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,
  • την υπογραφή του νέου Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας,
  • τη ρύθμιση του πλαισίου για την τηλεργασία, με γνώμονα τόσο τις ανάγκες τις Εταιρίας αλλά και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων.

Επιπλέον, απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το κρυφτούλι που παίζεται τα τελευταία χρόνια ώστε να διευθετηθούν τα ζητήματα:

  • της εξέλιξης του προσωπικού,
  • της απόδοσης αρμοδιοτήτων στα Καταστήματα της Εταιρίας,
  • της οικονομικής ενίσχυσης των συναδέλφων μας μέσω ICAP.

Δεν θα δεχτούμε να παραμείνουμε απλά θεατές μπροστά στο αδιέξοδο μιας ατολμίας με ονοματεπώνυμο.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.