03 Νοε 2021

Μονόδρομος

Συνάδελφοι,

Η Εταιρεία στην οποία προσφέρουμε καθημερινά μεγάλο τμήμα της ζωής μας και του χρόνου μας βρίσκεται σε ένα πρωτόγνωρο κατώφλι. Η διαδικασία της αλλαγής της ιδιοκτησίας προχωράει, η Τράπεζα βάζει σε τροχιά όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποχώρηση μας από τους κόλπους της και η Διοίκηση ακολουθεί τα βήματα της μητρός, ώστε να διευκολύνει το έργο της.

Όσο συμβαίνουν όλα αυτά, όλοι εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, προβλήματα μετακίνησης, προβλήματα εργασιακής καθημερινότητας, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, αδιαφορία, εχθρικό περιβάλλον, απαξίωση αλλά κυρίως μια αβάσταχτη αίσθηση αβεβαιότητας για το μέλλον της Εταιρείας με την οποία έχουμε συνδέσει τις ζωές μας.

Προφανώς, το πρόβλημα σε όλο αυτό το πρωτόγνωρο κλίμα δεν είναι τα πρόσωπα. Κυρίως, είναι οι στρατηγικές επιλογές αυτών που διοικούν την Εταιρεία, εντός και εκτός αυτής, με σκοπό να πληγούν τα συμφέροντα των εργαζόμενων ώστε να ικανοποιηθούν οι χρηματοοικονομικοί στόχοι, τα ratios και οι κρυφοί όροι μιας συμφωνίας κατά των εργαζομένων.

Το σκηνικό που θέλει να δημιουργήσει η Διοίκηση είναι ένα ζοφερό, αβέβαιο περιβάλλον που ίσως κρίνει ότι πρέπει να υπάρχει ώστε να επιτύχει μια νέα εθελούσια. Μια νέα εθελούσια που θα απομειώσει ακόμα παραπάνω το εργατικό δυναμικό, που θα πλήξει τα ομαδικά μας ασφαλιστήρια, που θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερη αβεβαιότητα σε αυτούς που θα επιλέξουν να παραμείνουν στην Εταιρεία. Είμαστε εδώ για να προασπίζουμε τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των συναδέλφων και το μόνο που δεν πρέπει να συμβεί σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε είναι ο αποπροσανατολισμός και ο εκφοβισμός των υπαλλήλων.

Η δική μας παρουσία είναι απέναντι σε όλα αυτά. Σε περίπτωση που η Εταιρεία συνεχίζει να αρνείται να δώσει ένα τέλος σε αυτή την αβεβαιότητα, είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να αμυνθούμε αλλά και να αγωνιστούμε για αυτά που αρνούνται να μας προσφέρουν. Ένα αξιοπρεπές εργασιακό μέλλον, αντάξιο της μεγαλύτερης και πιο ιστορικής ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας. Εάν δεν το καταλαβαίνουν από μόνοι τους ότι αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος, ενωμένοι και αποφασισμένοι θα τους το δώσουμε να το καταλάβουν.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.