07 Δεκ 2021

Σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες

Συνάδελφοι,

Ακόμη και αν ίσχυαν οι ανακρίβειες της χθεσινής επιστολής της Διοίκησης, τότε με την πρότασή της, η Διοίκηση της Εταιρίας έχει διαπράξει ένα ακόμα λάθος στην γενικότερη κακοδιαχείριση του προσωπικού. Μετά από τρία χρόνια μη ανέλιξης προσωπικού, μας λέει ότι αν απολύσει θα μπορέσει να κάνει προαγωγές (!).

Την ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε.

Συνυπογράφουμε τις ανακοινώσεις των άλλων παρατάξεων στο ίδιο αγωνιστικό πλαίσιο και, κυρίως, επαυξάνουμε την αποδόμηση της εξευτελιστικής για τους εργαζομένους πρότασης της Διοίκησης που επαρκεί για να καταλάβει κανείς ότι επιχειρεί να παρουσιάσει τη λεπίδα ως καθρεφτάκι.

Σας ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε.

Με τον πληθωρισμό να καλπάζει στο 4% και το ορατό κόστος διαβίωσης να αυξάνεται ραγδαία (είδη καθημερινής κατανάλωσης, ενέργεια κ.α.), καταλαβαίνουμε όλοι ότι ακόμη και μια διατήρηση της ΕΣΣΕ στα ίδια μισθολογικά επίπεδα, θα αποτελεί, ουσιαστικά, μια μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων.

Μετά από πέντε ψυχοφθόρα έτη «πώλησης» και με τους μισθούς των εργαζομένων να είναι αμετάβλητοι, κινητήριος δύναμη έμεινε μόνο η αγάπη και το ενδιαφέρον για το καράβι που λέγεται Εθνική Ασφαλιστική. Με αυτά τα όπλα οι εργαζόμενοι πασχίζουν να εξυπηρετήσουν τους συνεργάτες και τους πελάτες μας πολεμώντας όχι μόνο τον ανταγωνισμό και τις συνθήκες της αγοράς, αλλά και τις επιλογές της Διοίκησης που περί άλλα τυρβάζει.

Πέραν από την πώληση, τυρβάζει την Αγορά μόνο στα σημεία που τη βολεύουν, αλλά δεν φωτίζει εκείνα που θα την κάνουν να κοκκινίσει από ντροπή. Το μόνο που θα πρέπει να διαχειριστούν πλέον, μέτοχος και Διοίκηση, θα είναι το πώς θα δικαιολογήσουν στον νέο αγοραστή την έκρυθμη κατάσταση που θα παραλάβει. Γιατί από εδώ και πέρα και για όσο υπάρχει η σκληρή αυτή στάση της μεσοβέζικης Διοίκησης, οι αγώνες μας θα έχουν και διάρκεια και κυρίως ένταση.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.