29 Δεκ 2021

Ο Άνθρωπος!!!

Κύριε Κωνσταντά,

Γράψατε: “Η Εταιρία μας, με ιστορία 130 ετών, έδινε και δίνει καθημερινά έμπρακτα παραδείγματα για τη μέγιστη σημασία που αποδίδει στον ανθρώπινο παράγοντα για την απρόσκοπτη και επιτυχή λειτουργία της. Οι εργασιακές μας σχέσεις με τη σύναψη Σ.Σ.Ε, η προνοητικότητα και τα μέτρα που λαμβάνονται σε περιόδους κρίσης, σε θέματα υγείας και ασφάλειας, η ευαισθησία σε όλα τα θέματα που εγείρονται και αφορούν τη στήριξη των εργαζομένων, αποδεικνύουν την Ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Εταιρίας».

Άρα λοιπόν, συμφωνούμε. Όλα με κέντρο τον άνθρωπο και τον εργαζόμενο.

Συμφωνούμε, λοιπόν, ότι πρέπει να υπάρξει μία νέα Ε.Σ.Σ.Ε, με το άρθρο 5, για τον εργαζόμενο και τον άνθρωπο.

Συμφωνούμε, λοιπόν, για το καλό όλων, ότι πρέπει άμεσα να δοθούν αρμοδιότητες για τα καταστήματα μας, ενέργεια απαραίτητη για την ύπαρξη ζωής και ευημερίας αυτών και, άρα, και των εργαζομένων.

Συμφωνούμε, λοιπόν, ότι ο άνθρωπος είναι το κέντρο και η φιλοσοφία της Εταιρίας. Άρα δεν υπάρχει χώρος για προσωπική εμπάθεια και μεροληψία ως προς την υπεράσπιση των εργαζομένων, τη στιγμή που καθημερινά πεθαίνει η αξιοπρέπειά τους!

Συμφωνούμε, λοιπόν, ότι προκειμένου ο εργαζόμενος να εξασφαλίσει την «ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής» (Ν.1408/21), δε χρειάζεται να φτάνει στο σημείο να εκθέτει τα οικογενειακά και οικονομικά του προβλήματα, να γίνεται πολλάκις επαίτης για να εξασφαλίσει την αξιοπρέπεια του, όταν μάλιστα έχει αποδείξει μέχρι τώρα πως αποδίδει τα μέγιστα με την απομακρυσμένη του εργασία, ευσυνείδητα και με ζήλο για το καλό της μονάδας του και της Εταιρίας.

Συμφωνούμε, λοιπόν, ότι έχουμε κάτι κοινό: τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον γονέα, τον ευπαθή που θέλουμε να τους προστατεύουμε.

Προχωράμε λοιπόν μαζί για την υπογραφή μίας ΕΣΣΕ, με το άρθρο 5, το οποίο εσείς, η ίδια Διοίκηση, το δέχτηκε πριν 3 χρόνια και προχώρησε στην υπογραφή της. Τι έχει αλλάξει και θέλετε να το εξαφανίσετε;

Δεσμευτείτε άμεσα για τα καταστήματα και τους αποσπασμένους συναδέλφους μας που αγωνιούν καθημερινά.

Δεσμευτείτε άμεσα για αυξήσεις στους πιο ευάλωτους και χαμηλόμισθους συναδέλφους μας μέσω εταιριών ενοικίασης προσωπικού.

Η Δημοκρατία και τα μέχρι τώρα κεκτημένα, ποτέ δεν εμποδίσαν την εξέλιξη και την πρόοδο. Ούτε αποτελούν «δεσμεύσεις και αγκυλώσεις».

Η ύπαρξη ΕΣΣΕ, ΕΚΕ και ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ δεν αποτελούν εμπόδια για την ύπαρξη αξιοκρατίας, εκπαίδευσης, εξέλιξης και ανταμοιβής της απόδοσης και του ζήλου των εργαζομένων. Αποτελούν προϋπόθεση.

Συνάδελφοι,

Όλοι μαζί θα πρέπει να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, την Εταιρία μας και το μέλλον μας. Να μη γυρίσουμε την πλάτη σε ό,τι με αγώνες κατακτήθηκε. Με την παρουσία μας και τη συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 3 και 4 Ιανουαρίου να σταθούμε φρουροί ακοίμητοι!

Δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμα. Οι αγώνες μας για όσα με κόπο και θυσίες κατακτήθηκαν, θα αφήσουν ανεξίτηλο το σημάδι μας, για τη διεκδίκηση του δικαίου και της αξιοπρέπειάς μας.

ΌΛΟΙ μαζί τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Ιανουαρίου μπροστά στην είσοδο της Εταιρίας!

ΌΛΟΙ μαζί ενωμένοι θα νικήσουμε!

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.