18 Απρ 2022

Οι βάσεις του μέλλοντος

Συνάδελφοι,

Μπροστά στο ξεκάθαρο αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να συνδράμουμε και να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την υπογραφή της Σύμβασης που μας κληροδότησε η πρόσφατη διαπραγμάτευση.-

Για τον σκοπό αυτό, θα υποστηρίξουμε ένα Προεδρείο που θα προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση και θα ολοκληρώσει και την διαπραγμάτευση για τον ΕΚΕ.

Με αυτά δεδομένα και με οδηγό την σωστή αντιπροσώπευση των εργαζομένων, προτείνουμε τα εξής βήματα:

Βήμα 1ο: Άμεση υπογραφή της ΕΣΣΕ από το Προεδρείο που θα προκύψει από τις εσωτερικές διεργασίες του ΔΣ του Συλλόγου και θα αντιπροσωπεύει την εντολή που έδωσε η πλειοψηφία του σώματος.

Όποιο Προεδρείο και να δημιουργηθεί, ένα είναι δεδομένο: δεδομένου ότι σε αλλεπάλληλες ψηφοφορίες το Σώμα φάνηκε ή μοιρασμένο ή εντελώς αρνητικό απέναντι στις προτάσεις του παρόντος ΔΣ, προκύπτει η έλλειψη πολιτικής νομιμοποίησής του για την όποια διαπραγμάτευση.

Βήμα 2ο: Άμεσες εκλογές του Συλλόγου για ανάδειξη νέου ΔΣ που να αποκαθιστά τα παραπάνω.

Η εικόνα του Συλλόγου έφτασε στο ναδίρ της τη χειρότερη στιγμή. Οι καινούργιες προκλήσεις, θέλουν άτομα που μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη. Και η ευθύνη δεν είναι μια αόριστη έννοια που μπορεί ο καθένας να αναλάβει ή να εκχωρήσει ανάλογα με το πότε τον βολεύει σε παιχνίδια εξουσίας που στήνει. Είναι μια έννοια που τον ακολουθεί σε κάθε πράξη του. Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και ας πράξει με γνώμονα την επιβίωση του Συλλόγου σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον.

Συνάδελφοι,

Ως Ομάδα Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ λαμβάνουμε αποφάσεις μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες μεταξύ των μελών μας, μέλη που είναι εργαζόμενοι όπως όλοι μας. Η καθυστέρηση στην επικοινωνία της απόφασης μας εδράζεται στο γεγονός ότι διαβουλευόμαστε με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων του Συλλόγου και των εργαζομένων. Αυτό μπορεί να προκύψει μονάχα μέσω της τήρησης των δημοκρατικών διαδικασιών. Και οι δημοκρατικές διαδικασίες έχουν κόστος, τόσο σε χρόνο, όσο και στο ενδεχόμενο ισχυρής διαφωνίας που μπορεί να σημάνει το χώρισμα των δρόμων.

Με εκτίμηση,

Η Σ.Ε.