10 Μάι 2022

Η αξιοποίηση του προσωπικού θα μείνει στα προσεχώς;

Συνάδελφοι,

Με την παρούσα ανακοίνωση επιθυμούμε να καλωσορίσουμε με θέρμη τις νέες συναδέλφισσες και τους νέους συναδέλφους που καθημερινά έρχονται στην Εταιρία. Τη στιγμή που ακόμη και πριν τις αλλεπάλληλες εθελούσιες εξόδους υπήρχε ανάγκη πρόσληψης προσωπικού, θα ήταν σήμερα ασυνεπές να παρουσιάζεται κανείς αρνητικός σε μια τέτοια εξέλιξη.

Ωστόσο, υπάρχει ένας Εσωτερικός Κανονισμός Εργασίας υπό διαπραγμάτευση και μια προφορική δέσμευση της Διοίκησης της Εταιρίας ότι ισχύει ο ΕΚΕ. Από ό,τι φαίνεται ισχύει, όμως όχι ολόκληρος…

Φαίνεται να καταργήθηκε μονομερώς κομμάτι του άρθρου 15: «οι θέσεις ευθύνης προϊσταμένου Τμήματος και Υπηρεσίας θα καλύπτονται από το υφιστάμενο προσωπικό».

Την ίδια ώρα, δεν υπάρχει καμία προφορική ή μη νύξη, προοπτική ή προϊδεασμός ότι κάποια ή κάποιος από το υφιστάμενο προσωπικό θα καλύψει κάποια τέτοια ανάγκη. Αν αυτό δεν είναι απαξίωση, τότε τι είναι; Αν αυτό δεν προδίδει την άποψη που έχει η Διοίκηση για την ποιότητα του προσωπικού της, τότε τι δείχνει;

Κανείς μας δεν φοβάται ούτε την πιθανή ποιότητα, ούτε τις ικανότητες, ούτε τη γνώση, ούτε την εμπειρία των όποιων συναδέλφων προσληφθούν. Πιθανή απειλή για εμάς είναι οι προκαταλήψεις των Γενικών Διευθυντών και της Διοίκησης. Οι προτάσεις τους για την ΕΣΣΕ και τον ΕΚΕ τις επιβεβαιώνουν σε κάθε βήμα. Φαίνεται ότι ξέχασαν πολύ γρήγορα ότι όλοι εμείς, με την εργασία μας, στηρίξαμε την Διοίκηση, παρά την ανοργανωσιά και τον ζόφο που με άλλες ανακοινώσεις έχουμε στηλιτεύσει. Και τους στόχους, τους πετύχαμε. Και επειδή τους πετύχαμε, αυτοί παραμένουν στις θέσεις τους.

Αυτή η πικρή συνειδητοποίηση, για το πώς εκλαμβάνει η Διοίκηση το υφιστάμενο προσωπικό, δεν επηρεάζει τη συναδελφική προσέγγιση και ευαισθησία που τρέφουμε για όποιον εργάζεται για την Εταιρία. Τουναντίον, καλούμε όποιον διαβαίνει την πόρτα της Εθνικής Ασφαλιστικής, να εγγράφεται και στον Σύλλογο Εργαζομένων, για να διεκδικούμε όλοι μαζί το μέλλον που μας αξίζει!

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.

Υ.Γ. Ελπίζουμε η Διοίκηση να μην ξεχάσει, όπως ξέχασε το άρθρο 15 του ΕΚΕ, τις πρόσφατες δεσμεύσεις της για το δανειζόμενο προσωπικό και να έχουμε άμεσα θετικές εξελίξεις.