30 Μάι 2022

Restart για όλους

Την 31η Μαΐου αποχαιρετούμε αγαπημένες συναδέλφισσες και αγαπημένους συναδέλφους με τους οποίους πορευτήκαμε επί δεκαετίες. Ως Ομάδα Εργαζομένων, επιθυμούμε να τους απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμβολή τους στον κοινό μας βίο αλλά και για τη μεγάλη προσφορά τους στην Εταιρία μας. Τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η 1η Ιουνίου, όμως, θα μας βρει με μεγάλα κενά στο οργανόγραμμα της Εταιρίας μας. Κενά που υπήρχαν ήδη και πλέον θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο νέος μέτοχος θα τα καλύψει απευθυνόμενος στο υφιστάμενο προσωπικό αντιλαμβανόμενος το κλίμα. Ελπίζουμε σε αυτή την πολιτική έτσι ώστε η βραδυφλεγής βόμβα απογοήτευσης, που καταπιέζεται εδώ και 5 χρόνια, να μην εκτονωθεί δυσχεραίνοντας τον στόχο του για μετασχηματισμό της Εταιρίας.

Η αξιοκρατική εξέλιξη του προσωπικού, η ανάληψη θέσεων ευθύνης και η θέσπιση κινήτρων επιβράβευσης της απόδοσης είναι η αυτονόητη και ελάχιστη ανταμοιβή του προσωπικού, που κράτησε όρθια και κερδοφόρα την Εταιρία σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώσαμε με τις επαναλαμβανόμενες διαδικασίες πώλησης και την πανδημία του κορωνοϊού.

Ένα πλαίσιο μετασχηματισμού που δεν μπορεί παρά να λάβει υπόψη του τους συναδέλφους μέσω εταιριών ενοικίασης για τους οποίους εκκρεμεί μια μισθολογική αύξηση η αναγκαιότητα της οποίας είναι μεγαλύτερη από ποτέ (λόγω των πληθωριστικών πιέσεων σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης). Αλλά συνάδελφοι, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Την δικαιούνται λόγω της πολύ μεγάλης διαφοράς που υπάρχει μεταξύ της μισθοδοσίας τους και της προσφοράς τους στην Εταιρία. Το πλάνο απορρόφησής τους, όπως έχει επανειλημμένως λεχθεί, πρέπει να παρουσιαστεί από τη Διοίκηση ΑΜΕΣΑ. Να μην μείνει η Διοίκηση για άλλη μια φορά στις καλές προθέσεις.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση για τον ΕΚΕ, η διαδικασία του ΟΜΕΔ προχωρά παράλληλα με συναντήσεις του Συλλόγου μας με τη Διοίκηση ώστε να προσδιοριστούν τα σημεία απόκλισης και για τα οποία θα χρειαστεί η μεσολάβηση. Όπως υποσχεθήκαμε και με προηγούμενες ανακοινώσεις, η Ομάδα μας, από το πόστο που της αναλογεί, παραμένει ενεργός συμμέτοχος στα της διαπραγμάτευσης και όχι απλός παρατηρητής. Η υπογραφή ενός ΕΚΕ που θα διασφαλίζει την εργασιακή ειρήνη και θα δίνει όραμα και προοπτική στο προσωπικό πρέπει να είναι το κύριο ζητούμενο για όλους.

Με την ευκαιρία και για την ακριβέστερη ενημέρωσή σας, να διευκρινίσουμε ότι η συνάδελφος κ. Γεωργία Αγγελινά αποχώρησε από την Ομάδα Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Την ευχαριστούμε για την προσφορά της στην παράταξή μας και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στα καθήκοντά της.

Η Ομάδα Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δεν στέκεται δογματικά απέναντι στον κάθε μέτοχο. Άλλωστε δεν υπάρχει η «καλή τράπεζα» και το «κακό fund» ή το αντίθετο. Για τον λόγο αυτό καλωσορίζουμε τη θετική αρχική εντύπωση που προκάλεσαν στους περισσότερους οι εκπρόσωποι του νέου μετόχου, ελπίζοντας αυτό να μετουσιωθεί σε εμπιστοσύνη προς το προσωπικό και όχι σε a priori απαξίωση όπως ενσαρκώνεται δυστυχώς από κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της Εταιρίας.

Η Σ.Ε.