13 Ιουλ 2022

Χτίζοντας καθαρές σχέσεις με όλους

Συνάδελφοι,

Όλα τα πανεπιστημιακά συγγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων λένε ότι το στίγμα μιας νέας Διοίκησης (CVC) φαίνεται τις πρώτες 100 ημέρες. Όπως είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη μας ανακοίνωση, ο νέος μέτοχος φαίνεται να Εμπιστεύεται το προσωπικό της Εταιρείας και υιοθετεί την ίδια μακρόχρονη συνταγή επιτυχίας της Εταιρείας μας, με σεβασμό στην Ιστορία της. Εμείς θέλουμε να επισημάνουμε στον νέο μέτοχο, ότι η επιτυχία αυτή στηρίζεται κυρίως στην βάση της Εταιρείας και στις σχέσεις Εμπιστοσύνης. Επίσης, τα μηνύματα που λαμβάνουμε από το εταιρικό μας Δίκτυο επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Δεσμευόμαστε για τη συνεχή παρακολούθηση της όλης πορείας με στόχο την επαναφορά της Εταιρείας μας εκεί που της αξίζει.  

Βασικές εκκρεμότητες μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης:

Οργανόγραμμα:

Βγήκε ίσως το πρώτο οργανόγραμμα μετά από κάτι λιγότερο από 10 έτη, όπου το κοινό αίσθημα θεωρεί ότι αποκαταστάθηκε μέρος αδικιών που συσσωρεύτηκαν τα χρόνια αυτά. Είναι αλήθεια ότι άφησε γλυκόπικρη αίσθηση καθώς κομβικές Διευθύνσεις της Εταιρείας, όπως στον Κλάδο Ζωής, Πυρός, Μεγάλους Πελάτες, Ομιλικών Λειτουργειών κ.λπ. το οργανόγραμμα υστερεί των αναγκών που έχουν διαμορφωθεί μετά από διαδοχικές εθελούσιες εξόδους και αλλεπάλληλες διαρθρωτικές αλλαγές για την επόμενη μέρα που οραματίζεται η νέα Διοίκηση, βαθαίνοντας το ψυχολογικό και ηθικό ρήγμα και τραβώντας πιο γρήγορα την περόνη της ολικής απογοήτευσης. Αναμένουμε να ολοκληρωθεί το συμπληρωματικό οργανόγραμμα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου η εταιρεία να πορευτεί σε σταθερές βάσεις στο νέο ξεκίνημα που όλοι οραματιζόμαστε. 

Ενοικιαζόμενοι συνάδελφοι μέσω τρίτων εταιρειών: 

Μαθαίνουμε ότι συνεχίζεται η φυγή έμπειρων, εκπαιδευμένων και άρτια καταρτισμένων συναδέλφων μας σε άλλες εταιρείες, καθώς τους προσφέρονται καλύτερες συνθήκες εργασίας ως προς την αμοιβή και ένταξη στο κύριο προσωπικό των εν λόγω εταιρειών. Είναι η μεγαλύτερη πληγή της εταιρείας μας και πρέπει να δοθεί «χθες» μια δίκαιη και οριστική λύση, η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από την ένταξή τους στο κύριο προσωπικό σύμφωνα με την ισχύουσα ΣΣΕ και τον υπό διαπραγμάτευση ΕΚΕ.

Τηλεργασία:

Σύμφωνα με την οδηγία της εταιρείας θα πρέπει να εφαρμόζεται η τηλεργασία στο 20% σε όλες τις Διευθύνσεις. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Βάσει του αριθμού κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά και σύμφωνα με τα υγειονομικά δεδομένα της χώρας, καλούμε την Διοίκηση και τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων να τηρούν απαρέγκλιτα και για όλους, τα ποσοστά τηλεργασίας (ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση και όχι κατά το δοκούν από τους Διευθυντές), λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τις καλοκαιρινές άδειες των συναδέλφων.  

ΑΤΑΠΕ:

Στο Εφετείο δικαιώθηκε το Ταμείο σχετικά με τη διεκδίκηση του κτηρίου επι της οδού Αξαρλιάν από τον ΕΦΚΑ.

Τέλος, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι συνεχίζεται στον διαμεσολαβητή η συζήτηση για τον ΕΚΕ και θα ακολουθήσει περαιτέρω συζήτηση με τα δυο μέρη ξεχωριστά. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται η απόφαση προκειμένου να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις από το ΔΣ του Συλλόγου, με τη μορφή που έχει σήμερα συσταθεί.  

Συνάδελφοι, η Εταιρεία μας αλλάζει σελίδα και καλούμε την Διοίκηση να ανοίξει τα αυτιά της, χτίζοντας καθαρές σχέσεις Εμπιστοσύνης με όλους.

Με εκτίμηση,

Η Σ.Ε.