26 Σεπ 2022

Ομαδικό 2155 Ώρα Μηδέν

Συνάδελφοι,

ας μιλήσουμε επιτέλους για το ομαδικό μας συμβόλαιο και ας ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας. Το 2155/0 είναι το καλύτερο ομαδικό συμβόλαιο Ζωής και Υγείας της αγοράς, πλήρως εναρμονισμένο με την ιστορία και την φήμη της Εταιρείας, καθώς προστατεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την συμβολή όλων μας, ώστε να βρισκόμαστε στην πρώτη θέση της ασφαλιστικής αγοράς.

Δεν έχει σημασία να αναφερθούμε στα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν εκ μέρους της Εταιρείας σχετικά με το συμβόλαιο, καθώς και το πως έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Ως παράταξη είμαστε υποχρεωμένοι να σας γνωστοποιήσουμε τη θέση μας, καθώς η Διοίκηση θέλει για ακόμη μια φορά να εργαλειοποιήσει την όποια λύση (εις βάρος μας) ως επιτυχία στον νέο μέτοχο. Με αφορμή την ανακοίνωση του Διευθύνοντος ο οποίος παραμένει σταθερά αρνητικός στις λογικές προτάσεις του συλλογικού οργάνου, για να παραμείνει βιώσιμο το συμβόλαιο και δίκαια κατανεμημένα τα βάρη του, εκθέτουμε την πρότασή μας για τη φετινή χρονιά.

Για να συνεχίσει το συμβόλαιο να υπάρχει με την μορφή που είναι σήμερα, ΠΡΕΠΕΙ να συμβούν τα εξής:

1) Η άμεση ένταξη όλου του δανειζόμενου προσωπικού στη συλλογική σύμβαση εργασίας μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και ταυτόχρονη ένταξη τους στο ομαδικό.

2) Η άμεση ένταξη όλων των ειδικών συμβούλων που εργάζονται στην Εταιρεία.

3) Εφόσον δεν μπορεί η Διοίκηση της Εταιρίας να δώσει λύσεις και προτάσεις στους ασφαλισμένους της, ούτε δέχεται την τελευταία ομόφωνη και δίκαιη προς όλα τα μέλη πρόταση του Συλλόγου, να οριστεί άμεσα από κοινού ένας εξειδικευμένος αναλογιστής ο οποίος θα συλλέξει όλες τις πληροφορίες, προκειμένου να εξάγει βιώσιμες, δίκαιες και μακροχρόνιες λύσεις για το συμβόλαιο.

4) Επιπλέον εκπτώσεις και απαλλαγές για τους ασφαλισμένους του ομαδικού από τα συνεργαζόμενα και συμβεβλημένα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Επιπρόσθετα μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλα τα θέματα βαλτώνουν (ΕΚΕ, ένταξη του δανειζόμενου προσωπικού, ομαδικό, υπόλοιπα προαγωγών, επιδοματική ενίσχυση για αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης – πληθωρισμού κλπ.), αγκυλώσεις που δεν αφήνουν τους εργαζόμενους να αφοσιωθούν στα μεγαλεπήβολα σχέδια που ανακοινώνονται. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από τον Σύλλογο μας μεγαλώνει, όσο η Διοίκηση συνεχίζει να αφαιρεί από όλους μας κεκτημένα ετών και το ομαδικό 2155/0 είναι ένα από αυτά τα κεκτημένα που δεν επιθυμούμε να χάσουμε.

Κύριοι της Διοίκησης δώστε βιώσιμες λύσεις, γιατί ακόμη και αυτή η λύση που προτείνετε δεν λύνει το θέμα οριστικά, όπως εσείς μας δηλώσατε στις συναντήσεις.

Ευχόμαστε η Σελίδα που θέλετε να αλλάξετε, να μην είναι μια Μαύρη Σελίδα για τους εργαζόμενους της Εθνικής.

Η Σ.Ε