13 Οκτ 2022

Άλλη μια ήττα για πανηγυρισμό

Συνάδελφοι,

Ως Ομάδα Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνέπεια. Και δεν εννοούμε τη συνέπεια ως μια εμμονική προσκόλληση σε θέσεις, αλλά ως βασικό παράγοντα αξιοπιστίας της εκπροσώπησης σας στα συλλογικά όργανα.

Πρώτον, με αφορμή την πρόσφατη διευθέτηση για το Ομαδικό μας ασφαλιστήριο συμβόλαιο 2155, θέλουμε να υπενθυμίσουμε την αρχική μας θέση για μια συνολική προσέγγιση των ζητημάτων του Ομαδικού, που δεν μπορεί να μετουσιώνεται μόνο σε αυξήσεις του ασφαλίστρου.

Η τωρινή αύξηση έρχεται να προστεθεί πάνω σε μια προηγούμενη αύξηση που και τότε είχε επικοινωνηθεί ως «η Λύση», χωρίς βέβαια να επιβεβαιώνεται στην πράξη. Δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι και αυτή η τελευταία, αν και για πρώτη φορά συζητήθηκε πιο πολύπλευρα το θέμα του Ομαδικού σε αντίθεση με το παρελθόν. Αυτός είναι και ο λόγος που θα υπερψηφίσουμε την πρόταση του Συλλόγου ως μια ένδειξη καλής θέλησης και αναμένουμε περαιτέρω διερεύνηση εκ μέρους του παρόχου / εργοδότη ώστε να επιλυθεί το θέμα μακροπρόθεσμα.

Δεύτερον, η Ομάδα Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ παρότρυνε το Σώμα για υποστήριξη διεκδίκησης μεγαλύτερων αυξήσεων στο πλαίσιο της ΣΣΕ. Τελικά, και υπό την επίδραση των «ντελάληδων του κακού» και των Πόντιων Πιλάτων, επικράτησε η αποδοχή της πρότασης μιας αύξησης που γνωρίζαμε ήδη από τότε ότι θα υπολειπόταν τόσο του πληθωρισμού, όσο και της επόμενης αύξησης («Λύσης») του ασφαλίστρου για το Ομαδικό. Από τη μια τσέπη μπαίνουν, από την άλλη βγαίνουν.

Τρίτον, η Ομάδα Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είχε δηλώσει την ευθυγράμμισή της με τη λαϊκή βούληση και στήριξε και στηρίζει το νέο Προεδρείο μέχρι την ολοκλήρωση της υπογραφής και του ΕΚΕ. Στο μεσοδιάστημα ζούμε ένα ενδιάμεσο καθεστώς αμηχανίας και αναμονής για τις προθέσεις της νέας ιδιοκτησίας. Παρατάξεις που ήταν σε αμηχανία για μεγάλο χρονικό διάστημα τη δύσκολη περίοδο της πώλησης όπου διακυβέβονταν πάρα πολλά, πλέον εμφανίζονται λαλίστατες. Μάλλον βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Δικός μας σκοπός είναι η εξασφάλιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων στην Εταιρία με κύρια σταθερά την καλή πορεία της Εταιρίας μας. Θα ήταν σοφό, η Εταιρεία και ο Σύλλογος να εξετάσουν τρόπους όπου άμεσα θα δώσουν ανάσα* σε όλους τους εργαζόμενους και ειδικότερα σε συναδέλφους με χαμηλότερο μισθό, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν την δύσκολη καθημερινότητα και τα υπέρογκα κόστη.

Με γνώμονα αυτό, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ώστε να μπορέσουμε, σε αυτή τη νέα σελίδα, να διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα, με ασφάλεια, με ποιότητα και δικαιοσύνη.

Ο δρόμος είναι μακρύς.

Σας καλούμε όλους, στην αυριανή Γενική Συνέλευση.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.

* Η Εταιρία μας, ως μια από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας, οφείλει να ευθυγραμμιστεί με τις άλλες επιχειρήσεις (αν όχι να ηγείται), που ήδη προβαίνουν σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως και €2.000 για την αντιμετώπιση των αναγκών των εργαζομένων τους.