31 Οκτ 2022

Ζωντανή Ιστορία της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι εργαζόμενοι της!

Μέχρι και τη δεκαετία του ’60 οι Βέλγοι είχαν κάτι ιδιότυπους ζωολογικούς κήπους που μεταξύ των ζωντανών εκθεμάτων εκτός από ζώα υπήρχαν και… άνθρωποι! Αντικατοπτρίζοντας τα ήθη της εποχής, οι Βέλγοι θεωρούσαν «αξιοθέατο» έναν άνθρωπο από τις αφρικανικές τους αποικίες.

Σε μερικά χρόνια από σήμερα, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου θα επισκέπτονται την Εθνική Ασφαλιστική για να δουν τις σύγχρονες επιχειρήσεις που μεταξύ άλλων θα έχουν και εξαίσια ανθρώπινα εκθέματα: τους λεγόμενους «Εθνικάριους» (εργαζόμενοι -πια ελάχιστοι- είτε υπό το καθεστώς της συλλογικής σύμβασης, είτε ενοικιαζόμενοι ή ειδικοί σύμβουλοι επί 15ετία ή γραμματείς).

Συνάδελφοι, μια εταιρία χτίζεται δίπλα στην Εταιρία.

Ο νέος Μέτοχος και η Διοίκηση έχει ενεργοποιήσει μια στρατιά συμβούλων που σε συνδυασμό με τα συνεχή προγράμματα εθελουσίας εξόδου υποδηλώνουν τη στρατηγική τους ως προς το προσωπικό: η «Αγορά» δεν θα συμπληρώσει την Εταιρία (το Προσωπικό και την εμπειρία του), αλλά θα την αντικαταστήσει.

Η μυρωδιά συνολικής απαξίωσης που αναδύει η συμπεριφορά, τα σχόλια και… η πράξη κάποιων εκ των «τεχνοκρατών της αγοράς», δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από το συλλογικό μας όργανο. Κάθε ισοπεδωτική αντιμετώπιση θα χαίρει της ανάλογης απάντησης.

Οι εργαζόμενοι της Εταιρίας και ο Σύλλογός τους αγκαλιάζουν ως συν-εργαζόμενους, όλους όσοι εργάζονται για αυτή την Εταιρία και της δίνουν άρωμα ανανέωσης που τόσο χρειαζόταν. Η παρούσα ανακοίνωση στοχεύει τους κοινωνούς της παραπάνω ισοπεδωτικής και απαξιωτικής αντίληψης που διαγράφει την ιστορία της υπερεκατονταετούς Εταιρίας μας. Κάποιοι θέλουν σε κάποια χρόνια από σήμερα η Εθνική να μην είναι αυτή που ο κόσμος θεωρεί ως την μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα, αλλά ένα υβρίδιο της μακράς κοινής πορείας με την ελληνική κοινωνία. Έτσι ίσως νομίζουν πως θα αντικαταστήσουν την «φανέλα» με το bonus. Αυτά είναι επιθυμητά εργαλεία για τη διοίκηση και κίνητρα για όλους μας, δεν επιθυμούμε όμως να γίνουν εμμονικοί αυτοσκοποί για κανέναν.

Συνάδελφοι,

Ζητάμε άμεσα συμπληρωματικό οργανόγραμμα για την καλύτερη λειτουργία της Εταιρίας και την ανταμοιβή των συναδέλφων που τη στήριξαν τα τελευταία δύσκολα χρόνια καθώς και άμεση ένταξη όλου του δανειζόμενου προσωπικού.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.

(Βέβαια, για να μας αναγνωρίσετε, πρέπει πρώτα να μας γνωρίσετε. Τα CV των εργαζομένων είναι στη διάθεση του νέου μετόχου και το συνολικό τους αντίκτυπο για την Εταιρία επίσης: η Ιστορικότερη και πιο Επιτυχημένη Ασφαλιστική Εταιρία της Ελλάδας).