23 Δεκ 2022

Τέλος μεταβατικής περιόδου

Ως Ομάδα Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μετά την περιπέτεια της ΣΣΕ, επιλέξαμε μια στάση ευθύνης. Δεν «πηδήσαμε απ’ το καράβι», αλλά στηρίξαμε το Προεδρείο που αποτελούνταν από τις παρατάξεις των οποίων η πρόταση επικράτησε στο σχετικό ψήφισμα για την πρόταση της Διοίκησης. Η εντολή της κάλπης έπρεπε να γίνει σεβαστή και εμείς να λάβουμε τον χώρο που μας υπέδειξε, παρέχοντας τη στήριξή μας μέχρις ότου υπογραφεί ο ΕΚΕ, η διαπραγμάτευση του οποίου ήταν σε εξέλιξη.

Η στήριξή μας έλαβε χώρα με γνώμονα, πρώτον, την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ισχύος του Συλλογικού οργάνου μας και, δεύτερον, την υποβολή προτάσεων για έναν νέο και σύγχρονο ΕΚΕ. Όπως είχαμε τονίσει με την τότε ανακοίνωσή μας, η υπογραφή του ΕΚΕ σηματοδοτεί το κλείσιμο αυτής της μεταβατικής περιόδου και ανοίγει τον δρόμο που οδηγεί σε εκλογές για ΔΣ του Συλλόγου μας με εντολή να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων για αυτή την Εταιρία μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και φιλεργατικού ρεαλισμού. Υπενθυμίζουμε ότι οι παρατάξεις που απαρτίζουν το σημερινό προεδρείο μειοψήφησαν στις τελευταίες εκλογές. Οι προκλήσεις για τον Σύλλογο το επόμενο διάστημα θα είναι πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές:

1.      Ένταξη του δανειζόμενου προσωπικού στη Συλλογική μας Σύμβαση και στον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας. Είναι το κορυφαίο θέμα που θα αντιμετωπίσει ο Σύλλογος πρώτον γιατί το δανειζόμενο προσωπικό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και δεύτερον γιατί από την εξέλιξη του κρίνεται το μέλλον των εργασιακών σχέσεων για όλο το προσωπικό.

2.      Ένταξη των γραμματέων των γραφείων παραγωγής.

3.      Διαπραγμάτευση για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

4.      Εργασιακή ειρήνη με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Δεν θα μπούμε στη συζήτηση ότι η καθυστέρηση της υπογραφής του ΕΚΕ ήταν σκόπιμη ώστε να προσληφθούν δεκάδες εργαζόμενοι εκτός του πλαισίου του. Δεν θέλουμε αρνητική ενέργεια να δηλητηριάσει το γιορτινό πνεύμα των ημερών.

Συνάδελφοι,

Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις να ευθυγραμμιστούν με την εντολή του Σώματος και να προκηρυχθούν οι εκλογές για το ΔΣ των εργαζομένων που θα κρίνει το αύριο του Συλλόγου μας.

Ευχόμαστε καλές γιορτές και υγεία σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους!

 

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.