10 Ιαν 2023

Πρόταση ένταξης του δανειζόμενου προσωπικού

Συνάδελφοι,

H νέα χρονιά κρίνεται ως μια από τις σημαντικότερες στη σύγχρονη ιστορία της Εταιρείας μας. Οι αλλαγές που έγιναν στη διοικητική ομάδα σε συνδυασμό με τους στόχους και το όραμα που έχει θέσει ο νέος μέτοχος, ελπίζουμε να οδηγήσουν την Εταιρεία μας στην κορυφή της ασφαλιστικής αγοράς, με επίκεντρο τον πελάτη, τον εργαζόμενο και τον συνεργάτη της Εταιρείας, όπως άλλωστε διεμήνυσε ο νέος Διευθύνων στην πρώτη θετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Σύλλογο.

Σε αυτή την πορεία, που από κοινού θα χαράξουμε, πρέπει η Διοίκηση της Εταιρείας να πραγματοποιήσει τη δέσμευση της, για έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των ενοικιαζόμενων συναδέλφων όπως δεσμεύτηκε ο νέος Διευθύνων από 2/1/2023. Προκειμένου να αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά το πλάνο ένταξης των συναδέλφων μας, προτείνουμε ως ομάδα εργαζομένων τα κριτήρια για την απορρόφησή τους καθώς και το μισθολογικό πλάνο ένταξης των εν λόγω συναδέλφων.

Κριτήρια ενσωμάτωσης στο Κύριο Προσωπικό:

Α) Όσοι συνάδελφοι εργάζονται τουλάχιστον 3 έτη στην Εταιρεία ως δανειζόμενο προσωπικό, θα προσλαμβάνονται απευθείας και άμεσα από την Εταιρεία χωρίς αξιολόγηση.

Β) Για όσους συναδέλφους εργάζονται από 1 έως 3 έτη, η Εταιρία θα τους απορροφήσει σταδιακά έως το τέλος του 2023 καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί οι ετήσιες αξιολογήσεις τους.

Γ) Όσοι συνάδελφοι εργάζονται λιγότερο από 1 έτος, με τη συμπλήρωση ενός έτους εργασίας θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση από τους άμεσους προϊσταμένους σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, που θα συνυπολογίζει παράγοντες όπως οικογενειακή κατάσταση, πτυχίο, μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες ή ειδικές γνώσεις για τις θέσεις που καλύπτουν κ.α. Είναι προφανές, ότι η επιτυχής αξιολόγησή τους, τους οδηγεί στο Κύριο Προσωπικό της Εταιρίας μας.

Μισθολογικό πλάνο ένταξης και για τις δύο ομάδες εργαζομένων:

Α) Ένταξη των συναδέλφων στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του Κύριου Προσωπικού στο κλιμάκιο 5 για την πρώτη ομάδα και στο κλιμάκιο 2 για την δεύτερη ομάδα εργαζομένων (ανεβαίνει η κλίμακα ανάλογα τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά που έχει ο κάθε συνάδελφος με ανώτατο κλιμάκιο 8 βάσει ΣΣΕ).

Β) Πίστωση με το ποσό των 5.000€ στον κάθε συνάδελφο στο ομαδικό συμβόλαιο DAF.

Συνάδελφοι,

Οι παραπάνω προτάσεις δεν πατάνε σε κάποιο συνδικαλιστικό ακροβατισμό αλλά στην ηθική, στον σεβασμό και στην αξία που έχουν δώσει αυτοί συνάδελφοι όλα αυτά τα χρόνια στην Εταιρεία μας. Επίσης, εδράζονται στη νομιμότητα, καθώς παρότι ο Άρειος Πάγος παραπέμπει την υπόθεση στο Εφετείο, είναι πασιφανές (και σε αυτό συμφωνούν και οι  Νομικοί Σύμβουλοι του Συλλόγου), ότι όσοι συνάδελφοι εργάζονται στην εταιρεία τουλάχιστον 3 χρόνια θα δικαιωθούν σε βάθος χρόνου. Η Εταιρεία θα έχει χάσει πολύτιμο χρόνο περιμένοντας μια απόφαση χωρίς κανένα πραγματικό όφελος.

Επίσης, όπως έχει αναφερθεί διαχρονικά από όλες τις Διοικήσεις, δεν είναι δυνατόν να πληρώνει η Εταιρεία μας προμήθεια σε μια τρίτη εταιρεία-φάντασμα πέραν των άλλων, 24% ΦΠΑ επιπλέον (!). Πριν μερικά χρόνια ίσως αυτή η παρασιτική πρακτική να ήταν ανεκτή, όμως στο σύγχρονο management οι εργαζόμενοι αποτελούν «σώμα» της εταιρίας και leasing περιουσιακά στοιχεία.

Το κυριότερο και πιο σημαντικό δεδομένο που πρέπει να λάβει η Διοίκηση για την ένταξη αυτής της ομάδας των εργαζομένων στην εταιρεία μας ΑΜΕΣΑ, είναι η φυγή συναδέλφων στον ανταγωνισμό. Άρτια εκπαιδευμένοι συνάδελφοι, με όρεξη για επιτυχίες και για επίτευξη στόχων, φεύγουν από την Εταιρεία προκειμένου να αναζητήσουν καλύτερους όρους εργασίας στον ανταγωνισμό.

Η πώληση της Εταιρείας μας πρέπει να σηματοδοτήσει το τέλος της στασιμότητας της και την έναρξη των αμερόληπτων, γενναίων και δίκαιων αποφάσεων, πάντα με σεβασμό στην Ιστορία και την Φήμη της μεγαλύτερης ασφαλιστικής της χώρας.

Τέλος, με την ευκαιρία, ευχόμαστε στον νέο Διευθύνων Σύμβουλο κ. Gauci Robert καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και ελπίζουμε από την πρώτη θετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του δανειζόμενου προσωπικού και του Συλλόγου, να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αξιολόγησης.

Υ.Γ. - Είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις για το κακό management Διευθύνσεων και αντιμετώπισης προσωπικού, που δυστυχώς ο Σύλλογος δεν ήθελε να το βγάλει ομόφωνα.

- Ελπίζουμε αυτή η ανακοίνωση να μη σας απέσπασε την προσοχή από τα καθήκοντά σας και αξιολογηθείτε αρνητικά από τη διεύθυνσή σας. Από την άλλη αν δεν προβείτε σε οικειοθελή υπερεργασία θα αξιολογηθείτε ούτως ή άλλως αρνητικά, οπότε...

Καλή Χρονιά με υγεία και δημιουργία!

Η Σ.Ε.