26 Ιαν 2023

Όλοι γνωριζόμαστε αλλά δεν είμαστε ίδιοι!

Συνάδελφοι,

Στη μικρο-κοινωνία της Εθνικής Ασφαλιστικής όλοι γνωριζόμαστε. Άσχετα με τον όροφο που εργαζόμαστε, τους Κλάδους που έχουμε περάσει, με το αν έχουμε συνεργαστεί με το Λογιστήριο ή τη Μηχανογράφηση, με το αν έχουμε κατέβει στην Διεκπεραίωση ή έχουμε πάει στο Κεντρικό Κατάστημα να πληρώσουμε κάποιο συμβόλαιο μας, με το αν έχουμε συνομιλήσει με κάποιο κατάστημα της περιφέρειας ή έχουμε εξυπηρετήσει κάποιον συνάδελφο μας που εργάζεται σε γραφείο παραγωγής. Άσχετα με το αν κατέχουμε θέση ευθύνης ή όχι, με το ποια παράταξη υποστηρίζουμε στον Σύλλογο ή με το αν είμαστε καν γραμμένοι στον Σύλλογο, όλοι γνωριζόμαστε. Και είτε νέα παράταξη, είτε παλιά παράταξη, οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στην προσεχή εκλογική διαδικασία είναι τα ίδια ακριβώς άτομα που συνεργαζόμαστε για να προκύψει το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε για την Εταιρεία.

Το ότι γνωριζόμαστε δεν σημαίνει πως είμαστε όλοι οι ίδιοι. Και στις εκλογές του Φεβρουαρίου πρέπει να επιλεχθούν άτομα που μπορούν να προάγουν τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπούνται. Όχι κάποιων αλλά όλων. Θα πρέπει επιτέλους να δούμε νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, φρέσκες αντιλήψεις, ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και διάθεση να προσφέρουν στο σύνολο. Είναι δεδομένο πως ό,τι δεν ανανεώνεται, δεν εξελίσσεται, δεν εκσυγχρονίζεται, μοιραία παρακμάζει και οδηγείται στην λήθη. Και σε αυτό το πλαίσιο παρακαλούμε όσες/όσους θα αναγνώσουν τις ανακοινώσεις μας και θα αφουγκραστούν αυτήν την ανάγκη να επιλέξουν με βάση τις γενικές ανάγκες του σώματος των εργαζομένων. Για εμάς είναι απόλυτα σημαντικό και το θέτουμε ως προτεραιότητα να βρίσκεται στο ΔΣ της 10ης Φεβρουαρίου ένας/μια συνάδελφος που εργάζεται μέσω εταιρείας ενοικίασης. Θα ήταν και ουσιαστικά και συμβολικά, μια από τις πιο ευχάριστες εξελίξεις και σας καλούμε να υπερψηφίσετε όσους συναδέλφους μέσω ICAP, Action Line κατέβουν στις εκλογές, άσχετα με το ποια παράταξη βρίσκονται. Οι αγώνες είναι κοινοί και όλοι πρέπει να συνταχθούμε σε αυτό. Για αυτό τον λόγο προστέθηκε στο ψηφοδέλτιο μας η Βίλλυ Αργυροπούλου, η οποία εργάζεται για περισσότερα από 14 χρόνια στην Οικονομική Διεύθυνση. Την καλωσορίζουμε και είμαστε σίγουροι πως η συνεισφορά της θα είναι εξαιρετικά σημαντική.

Αντίστοιχα, θα ήταν απόλυτα θεμιτό να εκλεγεί στο ΔΣ του Συλλόγου και κάποια/ος γραμματέας από τα γραφεία παραγωγής, ώστε να συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις που θα μας φέρουν πιο κοντά στον κοινό στόχο: την έναρξη της διαδικασίας ένταξης των συναδέλφων μας που εργάζονται στα γραφεία παραγωγής στο τακτικό προσωπικό της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η Ομάδα Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ως μια συνδικαλιστική δύναμη αντίθετη στη λογική της ένταξης υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο με στόχο την εκλογική μόχλευση, εντάσσει και προτείνει σε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την Κωνσταντίνα Καΐρη, Γραμματέα του Γραφείου Ζωής Αγγελόπουλου Χρήστου (πρώην Διακουμάκου), με 14ετή ενεργή παρουσία στην Εταιρείας μας, η οποία με μεγάλη χαρά βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο μας και μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που έχουμε στο εσωτερικό της παράταξης, θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα επόμενα στρατηγικά βήματα που πρέπει να γίνουν για αυτή την ομάδα των εργαζομένων.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε και τις υπόλοιπες παρατάξεις να ενισχύσουν τους υποψηφίους τους που προέρχονται από ομάδες εργαζομένων όπως το ενοικιαζόμενο προσωπικό, οι γραμματείς του Εταιρικού Δικτύου και οι συνάδελφοι των Καταστημάτων, έτσι ώστε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο να βρουν έκφραση οι αγωνίες και οι προσδοκίες και αυτών των συναδέλφων. Είναι ένα αποφασιστικό βήμα ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στον Σύλλογο που τόσο έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια.

Επίσης καλωσορίζουμε τον συνάδελφο Μανώλη Μήτσουρα, ο οποίος εργάζεται τα τελευταία 18 χρόνια στην πρώτη γραμμή της Εταιρείας, στην Διεύθυνση Αποζημιώσεων Ζωής και Υγείας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, καλά είναι τα πυροτεχνήματα. Αλλά δυστυχώς απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν σκέφτονται. Και κρατάνε λίγο. Ελπίζουμε να αντιληφθούν όλοι πως με την απαιτούμενη σοβαρότητα, ο Σύλλογος θα προχωρήσει την επόμενη μέρα, με θετικά αποτελέσματα σε όλες τις διεκδικήσεις του. Το άσπρο δυστυχώς δύσκολα γίνεται μαύρο και η πραγματικότητα αρχίζει και χτυπάει την πόρτα όλων.

Υ.Γ. Είναι αυτονόητο ότι ζητάμε στη συνάντηση με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο να παρευρεθούν όλοι οι συνάδελφοι, είτε υπηρετούν στο Call Center, είτε υπηρετούν στα Καταστήματα, είτε είναι γραμματείς στο Εταιρικό Δίκτυο.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Σύλλογό μας!

Με εκτίμηση,

Ομάδα Εργαζομένων «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Η Σ.Ε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Αργυροπούλου Σταυρούλα (Βίλλη) «Νέο μέλος»

Ασημακοπούλου Κατερίνα

Καΐρη Κωνσταντίνα «Νέο μέλος»

Καρατζαφέρης Γιάννης Οδυσσέας

Κουβαρδάς Γεώργιος

Μήτσουρας Εμμανουήλ «Νέο μέλος»

Μπόγρης Γεράσιμος

Νασούφης Ιωάννης

Παλιούρας Ανδρέας

Τζανετής Απόστολος

Τοπιντζής Αλέξανδρος

Χονδρός Ηλίας

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Γερογιάννης Ευάγγελος

Γιαννόπουλος Χρήστος