01 Φεβ 2023

Επιστολή της Γραμματέως - Συναδέλφου Κωνσταντίνας Καΐρη, Γραφείου Ζωής Αγγελόπουλου Χρήστου

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

Με μεγάλη μου χαρά θα είμαι υποψήφια στις εκλογές του Συλλόγου μας με την ομάδα εργαζομένων «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», οι οποίες θα διεξαχθούν στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2023.

Θα ήθελα πρώτα από όλα να ευχαριστήσω την «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για την ένταξη μου στο ψηφοδέλτιο της, αλλά και τον Σύλλογο μας που τα τελευταία χρόνια έδωσε «βήμα» σε εμάς της Γραμματείς για να ακουστεί η φωνή μας, εντάσσοντάς μας ως μέλη του Συλλόγου, με δικαίωμα ψήφου και με προνόμια, όπως το δωρεάν check up, καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής μας σε Ομαδικό συμβόλαιο υγείας.

«Η ισχύς εν τη ενώσει». Το ρητό αυτό θα πρέπει να γίνει σημαία όλων μας. Η δύναμη των πολλών, ενωμένες και δυνατότερες φωνές θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο, άρα και καλύτερα αποτελέσματα.

Οι συνθήκες απαιτούν την συνεργασία όλων μας, καθώς βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο για την Εταιρεία μας.

Αναγνωρίζουμε, μελετάμε και κατανοούμε τη νέα πραγματικότητα και καλούμαστε να εκφράσουμε τις σκέψεις μας και να δράσουμε, διότι ο σκοπός όλων μας είναι κοινός.

Το μέλλον της Εταιρείας είμαστε Εμείς!

Το αποδεικνύουμε κάθε μέρα, όλα αυτά τα χρόνια, με την αφοσίωσή μας, την εργασία μας και την αγάπη για την Εταιρεία μας, διατηρώντας την «ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» στο πιο υψηλό βάθρο, της Ηγέτιδας στον ασφαλιστικό χώρο.

Όλοι γνωριζόμαστε, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι…

Δυστυχώς, Εμείς οι Γραμματείς με τις παρούσες συνθήκες που ισχύουν για εμάς, είμαστε «ο τελευταίος τροχός της αμάξης» στην Εταιρεία μας. Αυτή είναι η αλήθεια.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Γραμματείς, με 14 ολόκληρα χρόνια ενεργής παρουσίας στην Εταιρεία υπό την ιδιότητα της Γραμματέως στο γραφείο πωλήσεων του Αγγελόπουλου Χρήστου (προερχόμενη από Γραφείο  Διακουμάκου), θα ήθελα να γίνω η «φωνή» των συναδέλφων μου Γραμματέων και όχι μόνο, ώστε να ακουστεί το «Υπάρχουμε και Εμείς». Θέλουμε ισότιμη αντιμετώπιση και αναγνώριση! Ο ρόλος μας είναι ζωτικός. Η εμπιστοσύνη μας έχει κλονιστεί και θα πρέπει να  βοηθήσουμε όλοι και όλες, προκειμένου να ανακτηθεί.

Εμείς οι Γραμματείς, επί σειρά ετών, είμαστε στην Πρώτη Γραμμή. Είμαστε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της Εταιρείας και των Γραφείων Πωλήσεων. Με πάθος, ήθος, αξιοπρέπεια και αφοσίωση στα καθήκοντά μας όλα αυτά τα χρόνια, δίνουμε καθημερινό αγώνα για την εύρυθμη λειτουργεία των Γραφείων μας.

Η δουλειά μας έχει πολλά προβλήματα. Από τις ανάρμοστες ανθρώπινες συμπεριφορές μέχρι προβλήματα στον τεχνολογικό εξοπλισμό. Ακόμη και κατά την περίοδο της καραντίνας, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για το πως εμείς θα ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας, δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό και δίχως πλαίσιο εργασίας, καθώς ΔΕΝ υπήρχε ωράριο!

Το κυριότερο, όμως, Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι είναι ότι λειτουργούμε με την ιδιότητα της «Γραμματέως», αλλά η πρόσληψή μας γίνεται ως «Υπάλληλοι Γραφείου» από τον εκάστοτε Προϊστάμενο Γραφείου Πωλήσεων με κατώτατο μισθό, ο οποίος κυμαίνεται, κατά μέσο όρο, από 500 έως 800 ευρώ!! Ποιος ζει σήμερα με αυτούς τους μισθούς; Ποιος μπορεί; Ρητορικά τα ερωτήματα…

Εμείς οι Γραμματείς, πέραν της γραμματειακής υποστήριξης, έχουμε πολύ υψηλή κατάρτιση γύρω από όλα τα ασφαλιστικά θέματα πάνω στα οποία εργαζόμαστε. Καθημερινά δίνουμε «εξετάσεις» και δεν χρειάζεται η «αξιολόγηση» κανενός για να το επιβεβαιώσει.

Έχουμε πολλά προβλήματα και θέλουμε να ακουστούμε πλέον ισότιμα!

Θέλουμε ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων μας! Οραματιζόμαστε ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο αναγνωρίζονται τα καθήκοντά μας, με σεβασμό και αξιοπρέπεια, με νέους τρόπους σκέψης, με σύγχρονα τεχνολογικά και εκπαιδευτικά μέσα, ώστε να έχουμε όλα εκείνα τα εφόδια που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά.

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο σκοπός μας είναι κοινός και η ενότητα θα φέρει τη Δύναμη. Αλλωστε, όπως είχε πει και ο Γκάντι  «Η ένωση αποτελεί το ρυθμό της Ιστορίας».

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητώ να με εμπιστευτείτε, ζητώ την στήριξη σας ώστε να γίνω η «φωνή» σας και να διεκδικήσουμε άμεσα:

1. Ένταξη των Γραμματέων στην Ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και στον Κανονισμό Εργασίας, με όλες τις μισθολογικές συνέπειες.

2. Να δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

3. Μέχρι να οριμάσει το ζήτημα της ένταξης να υπάρξει αύξηση μισθών ικανή να βελτιώσει την οικονομική μας κατάσταση.

4. Ισότιμη αντιμετώπιση όλων των μελών του Συλλόγου, με διαφάνεια και σεβασμό.

Κλείνοντας, δεσμέυομαι ότι θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατόν για όλους μας με ήθος, σεβασμό και διαφάνεια, ώστε να φανώ αντάξια των προσδοκιών σας.

Για να πάμε όλοι μαζί ένα βήμα παρακάτω, για να στηρίξουμε και να οδηγήσουμε την Εταιρεία μας και τα Γραφεία Πωλήσεων ακόμα πιο ψηλά.

Για να αφήσουμε κι εμείς το δικό μας αποτύπωμα στην Εθνική Ασφαλιστική

Είμαι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους μας, και να μην ξεχνάμε… «Η Ισχύς εν τη Ενώσει»!!

Κωνσταντίνα Καΐρη

Γραμματέας Γραφείου Πωλήσεων

Εθνικής Ασφαλιστικής